Help de bevolking van Oekraïne

Code AM: Pompende techno en dromerige deephouse in Radio Kootwijk

Maandag 31 maart 2014

Door Karin van der Wekke

Karin van der Wekke

Afgelopen zaterdag 29 maart was het eindelijk zo ver, de dag waar ik en een groot deel van mijn sociale kring al weken naar uit keken. Deze wonderschone dag zou namelijk het festivalseizoen van 2014 inluiden op een locatie die tot ieders technoverbeelding spreekt: Radio Kootwijk. En dat is meer dan gelukt. Als deze dag niet de geschiedenis in gaat als warmste 29 maart ooit, dan toch in ieder geval als de heetste aller tijden. Want man wat was het een heerlijk feestje.

Eenmaal aangekomen weet je meteen dat deze dag niet meer stuk kan. Een zonovergoten gebouw A torent hoog uit boven een grasveld vol festivalgangers die in de meest relaxte houdingen bier drinken en van de zon genieten. Uit de verte komt muziek. Het is bijna té mooi weer voor een feest dat zich eigenlijk grotendeels binnen afspeelt, de eerste dj’s draaien voor een lege zaal.

Hoewel de kwaliteit van het geluid wellicht af en toe iets te wensen overlaat (in de grote zaal galmt het zo nu en dan behoorlijk). En het festival een échte headliner mist, maakt de organisatie veel goed met hun fantastische entourage. 12inchcity de organisatie achter Code AM staat bekend om hun aansprekende locaties zoals klooster Graefenthal en voormalig boorplatform REM eiland. En weten precies de juiste sfeer te creëren. Nog nooit was van binnen naar een zonsondergang kijken zó spectaculair. De kelder die overigens volledig door Stedendriehoek collectief 9.23/Digital Lounge werd gehost had een fijne huiskamervibe. Tenminste als die huiskamer dan wel staat te dampen van de beukende techno.

Om elf uur ’s avonds moeten we met vermoeide benen helaas afscheid nemen van de toverwereld die 12inch geschapen heeft. De taxi brengt ons terug de realiteit in, maar gelukkig zijn er afters te over om nog even na te genieten. Als dit de voorbode was van wat nog komen gaat dit jaar dan is 2014 nu al geslaagd te noemen!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?