Coen de Ruiter vertrekt bij Apenheul

Vrijdag 4 november 2016

Door Redactie

Na 7,5 jaar zal Apenheul-directeur Coen de Ruiter per 1 januari Apenheul verlaten. Hij laat het park kerngezond en springlevend achter. ,,Ik ben heel trots op wat we met zijn allen bereikt hebben en het doet best een beetje pijn om weg te gaan bij deze prachtige organisatie.”

,,We hebben de afgelopen jaren grote stappen vooruit gezet,” zegt Coen de Ruiter. Het dierenpark heeft in de tijd van De Ruiter een modernisering van educatie en beleving ondergaan. Natuurbehoud heeft een meer zichtbare plek gekregen in het park. Commercieel is de organisatie gemoderniseerd in het horeca-aanbod en de opzet van banqueting voor de zakelijke markt. Ook heeft Apenheul een Apeldoorn-campagne opgezet om Apeldoorners meer te betrekken bij het park.

Alle veranderingen hebben effect gehad. De afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen enorm gegroeid. De Ruiter: ,,In mijn loopbaan kies ik graag voor bedrijven die commercie gebruiken om een ideaal te verwezenlijken.” Veel mensen hebben kennis kunnen maken met de missie van het park en liefde en bewondering voor de natuur gekregen. Dankzij de hoge bezoekersaantallen is Apenheul ook financieel in uitstekende conditie. De waardering voor het park is hoog, wat des te meer bleek toen het park in 2016 werd gekozen tot Leukste uitje van Nederland.

,,Ik ben 7,5 jaar lang elke dag met veel plezier naar Apenheul gegaan. En dat doe ik nog steeds,” zegt De Ruiter. ,,Toch is het goed dat ik ga. Apenheul is gegroeid in professionaliteit en daar hoort weer ander leiderschap bij. Ook is een frisse blik zeer waardevol. En voor mijzelf is het goed weer eens helemaal uit mijn comfortzone te gaan. Daar heb ik zin in, maar ik ga mijn collega’s, de vrijwilligers en de dieren in Apenheul wel missen!”

Coen de Ruiter zal per 1 februari in dienst treden bij een ander bedrijf. De vacature Algemeen directeur van Stichting Apenheul wordt op 12 november gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!