Creativiteit van Apeldoornse ontwerper overstijgt landsgrenzen

Vrijdag 16 november 2012

Door Redactie

Bert Klaaysen van klaaysen design uit Apeldoorn geeft vorm aan een innovatieve meubellijn van Duitse makelij. Onder de pakkende naam: Saltego: sense of movement, is het nieuwe meubelprogramma op de internationale kantoormeubelbeurs Orgatec 2012 in Keulen geïntroduceerd. Saltego staat voor: 270 graden beenvrijheid, onzichtbare techniek en een in hoogte verstelbaar werkblad. Of het nu om een representatieve werkplek of een functionele balie gaat, Saltego maakt het mogelijk.

Bert Klaaysen:

“In de ontwerpen voor Saltego is de mens het uitgangspunt. Wij zijn niet geboren om lang stil te zitten maar juist om te bewegen. Voor optimaal gebruikersgemak hebben we een elektrisch en in hoogte verstelbaar blad tot 130 cm hoogte. Less is more, daarom is alles op één zuil gemaakt die gemonteerd is op een voetensteun. Het meubel kent vier uitvoeringen en kan aangepast worden aan de gebruiker. Aangezien het uitermate geschikt is voor jarenlang intensief gebruik is het een duurzaam product. Bijzonder is ook dat alle bekabeling inclusief data en elektrische motoren zorgvuldig zijn weggewerkt. Geen kabelspaghetti dus!”

Het concept, ontwerp en designmanagement is uitgevoerd door grappa design approach. Binnen dit eigenzinnige, internationale bureau werkt Bert Klaaysen nauw samen met Rolf Warda uit Keulen. Bert Klaaysen bedacht het opvallende concept en nam het ontwerp van Saltego voor zijn rekening. Rolf Warda was verantwoordelijk voor het designmanagement.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?