Culturele Pleinmarkt: cultuur tijdens een markt op een plein

Zaterdag 9 juni 2012

Door Redactie

Peter Vroon, Plonia Hartingsveld, Evelien Langereis & bazbo

‘Er wordt wat afgeknutseld in Nederland,’ hoor ik mijzelf zeggen. En inderdaad, tijdens de Culturele Pleinmarkt staan de kramen vol met mensen die iets doen op het gebied van kunst en cultuur. Schilderijen, keramiek, beelden, sieraden, tassen, kleding, noem het allemaal maar eens op. Of wacht, dat heb ik zojuist al voor een groot gedeelte gedaan.

Zaterdagmiddag 9 juni werkte het weer niet erg mee. Het was grijs en er stond veel wind. Daardoor was het gewoon koud en was de belangstelling niet zo groot. Het enthousiasme van de mensen achter de kramen was er niet minder om.
Ook op de verschillende podia probeerden artiesten zich van hun beste zijde te laten zien: dans, koorzang, popbandje, dichters en zeemansliederen. Er was voor een ieder wat.

Zelf stond ik er ook. Vrouwlief liet haar handgemaakte sieraden zien en ik presenteerde wat boekjes en las stukjes aan voorbijkomend volk voor.
We waren niet de enige Apeldoorners. Opvallend was de grote hoeveelheid enthousiastelingen uit Apeldoorn die zich presenteerden. Goed om te zien dat er zo veel talent in onze woonplaats is.

Aan het eind van de middag brak de zon door. Een lief meisje kwam aan onze kraam en luisterde naar een verhaal. Op de achtergrond klonk vrolijke muziek. De stemming was opperbest.
De Culturele Pleinmarkt blijft een belangrijk evenement in Apeldoorn! Volgend jaar zijn we er weer. U ook?

Apeldoorn, juni 2012

Foto’s: Evelien Langereis (1, 2 & 5), bazbo (3, 4, 6-8) en Peter Vroon (9-13)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Dans Kunst Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!