Curatele vs. Culturale!

Vrijdag 4 januari 2013

Door Ragrenner

Heel even hoopte ik dat het door zou gaan afgelopen jaar; Apeldoorn onder curatele! Behalve omdat ik het een mooi woord vind maar ook omdat ik het al helemaal zag zitten als iemand mij zou vragen waar ik vandaan kom, dat ik dan trots kon zeggen: “Apeldoorn, je weet wel, die stad die onder curatele staat!” Ja trots, mijn stad heeft zich eindelijk op de kaart gezet!

Met Orpheus wil het maar niet echt lukken, met Coda niet, met de Biënnale en Triënnale niet, met Omnisport-activiteiten niet…………….enz. Maar laat ik niet azijn blijven pissen. Koningin Julianatoren is een Nationaal begrip maar dat is dan ook een private onderneming!
En yep, daar zittum de kneep, particuliere initiatieven doen het wel goed in Apeldoorn. De Harley Dag is een prima voorbeeld!

Al of niet gesteund met een paar opcenten van de gemeente begint Apeldoorn zich cultureel meer en meer te roeren. Buiten o.a. de SamSam, Flierefluiter en het Bluescafe die geheid wekelijks wel wat te bieden hebben is het in de weekeinden wel even puzzelen als je nix wilt missen. Mooie, vaak kleine initiatieven die het bezoeken waard zijn, al was het maar om de bijzondere ontmoetingen, de verwondering en het enthousiasme dat aan de dag gelegd wordt, aanstekelijk, ….
Dan maar niet op de kaart, dan maar op de stadsplattegrond, gestage druppel holt de steen!

Enneuuhh voor 2013, Simul Ulterius!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!