Cursus ‘Digisterker’ in februari weer van start in CODA

Dinsdag 16 januari 2018

Door Redactie

Ook dit jaar kunt u zich weer aanmelden voor de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’ die in CODA gegeven wordt. De eerste cursus start op donderdag 8 februari en in vier ochtenden leert u alles over het aanvragen en gebruiken van uw DigiD, inloggen op overheidswebsites en het gebruik van Regelhulp. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de berichteninbox op de site van de Belastingdienst.

Via de overheid kunnen steeds meer voorzieningen online geregeld worden. Zo kunt u bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag online aanvragen maar ook werk zoeken, een afspraak met de gemeente maken, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven. Iedereen die het moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten, kan ook in 2018 deelnemen aan de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’. Deze cursus wordt in CODA gegeven door docenten van SeniorWeb en is mede mogelijk gemaakt door Europe Direct Apeldoorn.

Cursusinformatie

In vier ochtenden (09.30 tot 11.30 uur) leren de deelnemers niet alleen hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken, ze leren ook hoe ze hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunnen inloggen en daar de informatie kunnen vinden. Daarnaast wordt verteld hoe ze Regelhulp en de berichteninbox van de Belastingdienst kunnen gebruiken. De verschillende onderdelen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kunnen de deelnemers zelf aan de slag; dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden.

Data

De eerste cursus in 2018 start op donderdag 8 februari; de vervolgdata zijn 15 en 22 februari en 8 maart. De cursus in maart heeft plaats op dinsdag 6, 13, 20 en 27 maart. Deze informatie is ook te vinden opwww.coda-apeldoorn.nl/digisterker. Hier kunt u ook de brochure Digisterke verhalen downloaden met daarin uiteenlopende verhalen van mensen die dankzij deze cursus digitaal sterker zijn geworden.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus, stuur dan een mail naar Elske de Jong (e.dejong@coda-apeldoorn.nl) onder vermelding van ‘Digisterker’; u ontvangt dan per mail het aanmeldformulier. Lever dit ingevulde formulier uiterlijk drie werkdagen voor aanvang van de cursus in bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek, CODA dok Zuid of CODA de Maten; uw aanmelding is definitief nadat u de betaling per pin betaald heeft.

Kosten

CODA leden betalen € 22,50 en niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee. U kunt voor een deel van dit bedrag ook gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!