Dankzij donaties kan de Voedselbank Apeldoorn openblijven

Donderdag 26 maart 2020

Door Redactie

Voedselbank Apeldoorn

De Apeldoornse Voedselbank is een van de Voedselbanken die tijdens coronacrisis nog steeds open kan blijven. Sinds de verbouwing tot supermarktconcept in 2019, vindt de wekelijkse verdeling van de boodschappen, op afspraak, verspreid over 3 dagen plaats. Zo komen er niet teveel mensen ineens naar de Voedselbank. Daarnaast worden er strikte toegangsregels gehanteerd. De veiligheid van cliënten en vrijwilligers is hierdoor gewaarborgd.

Het openblijven van de Voedselbank Apeldoorn is hard nodig. De crisis raakt bijna iedereen, ook en misschien wel juist de mensen die van de Voedselbank afhankelijk zijn. In de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, is het belangrijk dat mensen voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Hartverwarmend vindt de Apeldoornse Voedselbank de steun die ze iedere dag vanuit allerlei hoeken ontvangt, onder andere via de doneer-button op de website van de Voedselbank. Via deze weg is inmiddels een mooi extra bedrag binnengekomen. Dat geld is zeer welkom en wordt goed besteed, onder andere aan gezonde boodschappen.

Donaties voor gezonde maaltijden

Geld is waar de Voedselbank op dit moment de grootste behoefte aan heeft. Omdat de supermarkten sinds het begin van de crisis iedere dag minder voedsel overhouden, is er de laatste weken minder aanvoer voor de Voedselbank. Met de donaties die via de website binnenkomen, doet de Voedselbank gericht aankopen van producten die nu niet bij de Voedselbank terecht komen, maar wel nodig zijn in voedzame voedselpakketten. De Voedselbank streeft er namelijk te allen tijde naar om de voedselpakketten volgens de ‘Schijf van Vijf’ samen te stellen.

Jouw donatie

Door financiële bijdragen kan de Voedselbank ook de komende tijd een waardevolle steun blijven voor degene die het nu zo hard nodig hebben. Doneren kan maandelijks, maar ook eenmalig, via een door jou zelf te kiezen bedrag. Doneren kan hier.

Ben jij benieuwd of jij bij de Voedselbank terecht kunt? Hier staat meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!