Dark Matter

Maandag 21 maart 2016

Door Ernst van Rossum

Ernst van Rossum

Dit keer Dark Matter op de zaterdag , misschien om te proberen om meer publiek te trekken. Jammer genoeg heeft dat niet gewerkt, zo’n kleine honderd man heeft de moeite genomen om zich op te houden in de popzaal van de Gigant voor een avondje onvervalste Deathmetal.

De avond werd geopend door de uit Kristiansand (Noorwegen) afkomstige band Faanefjell. Zij spelen Black Melodic Metal met een vleug folkmetal. Deze band ligt goed in het gehoor en weet soms het aanwezige publiek te treffen met hun tonen. Leuke band, ik had ze niet eerder gehoord, altijd leuk om wat nieuws te horen en te zien. Ik word op mijn wenken bediend, alleen Nargaroth heb ik eerder gehoord en gezien, dus de andere bands zijn voor mij dus allemaal nieuw.

De tweede band van de avond is Conceived By Hate deze uit Midden Amerika afkomstige band , El Salvador om precies te zijn.  Ze spelen ‘Sickening Death Thrash’, wat dat ook moge zijn, misselijkmakend, walgelijk? Nou, ik vond dat wel meevallen, ik heb wat met Midden- en Zuid-Amerikaanse Metalbands; zij hebben toch dat ritme uit die landen in hun Metal zitten. Er waren mensen in de zaal die het wat minder vonden, maar ik vond ze wel goed. En deze band gaat al een tijdje mee, vanaf 2002 spelen ze al samen met een redelijk vaste bezetting.

Derde band van de avond is Noctem. Deze in 2001 als extreme Metalband gestarte band verlegd haar muzikale focus in 2007 meer naar een Blackened Death Metal band, best wel een stevige act hebben ze op het podium; goed te pruimen en niet bloederig als andere bands. Leuke band waar ik zeker nog een keer naar ga kijken en luisteren. Ik heb mij kostelijk kunnen vermaken bij deze band en vond het jammer dat de tijd voor hun er al op zat. Dat heb ik niet snel bij optredens.

Laatste band deze avond was Nargaroth. Deze uit voormalig Oost-Duitsland afkomstige band timmert al sinds 1996 aan de weg met hun German Black Metal. Hun nummers zijn gemêleerd met diverse stijlen; zo ontwaarde ik in sommige nummers passages van doom en dan weer black en death. Apart, maar wel mooi; deze band heeft zijn eigen stijl mooi en subtiel en soms heftig. Performance op het podium is zoals de band is, ook daar hun eigen weg gaande.

Al met al weer een leuke Metal-avond met jammer genoeg niet het aantal bezoekers wat deze avond wel verdiende.  Waarom het wil het niet lukken in de Gigant? Er wordt aardig gepromoot op de sociale media, aanbod qua bands is ook goed bij Dark Matters. Vooral jammer voor de mensen die toch steeds bezig zijn om toch weer een leuke line-up bij elkaar te scharrelen voor de Dark Matter-avonden.

Dark Matter: Nargaroth , Noctem, Conceived By Hate, Faanefjell, zaterdag 19 maart @ Gigant, Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!