Dark Matter, Hillsphere en Pain of Salvation

Woensdag 4 november 2015

Door Ernst van Rossum

Ernst van Rossum

Hillsphere en Pain of Salvation waren vrijdag de bands die op het podium in de popzaal hun act ten gehore brachten.

Om 21:00 uur beet Hillsphere de spits met hun act , Eren Özilhan (Guitar), Elias Mayer (Guitar, Keys), Tom van Hogen (Bass) en Jorn van der Wal (Drums).Deze prog metal band uit Amsterdam had helaas een korte setlist, of ze hadden een beperkte speeltijd.

Ik vond hun spel goed en het lag lekker in het gehoor, maar wat ik memoreerde, het was vrij kort, ik had wel meer willen horen van deze in 2012 opgerichte band. Het spel viel ook bij het publiek in de smaak. De band had ook 2 gast-vocalisten. waar ik de namen niet van weet. Bij de eerste kon ik de naam niet verstaan omdat de mic nog dicht stond en bij de 2e vocalist heb ik waarschijnlijk niet op zitten letten. Al met al een aardige performance. maar veel te kort.

Pain of Salvation was nu aan de beurt. Deze Zweedse, in 1991 opgerichte prog metal band, heeft de volgende bezetting: Daniel Gildenlöw (lead vocals, lead guitar), Ragnar Zolberg (lead guitar, lead vocals), Léo Margarit (drums, vocals), Daniel Karlsson (keyboards, vocals) en Gustaf Hielm (bass, vocals).

Dit is de eerste keer dat ik deze band live zie en hoor, ik ben zeer verrast over hun spel, het is compleet en strak. Ik ben zelf niet zo prog metal fan, ik zit meer in de wat harde metal. zoals Slayer en Behemoth, maar moet zeggen dat dit ook best ter verhapstukken is, en ik merk aan de zaal dat de klanken gretig aftrek vinden bij het circa 150-tallige publiek, ja er hadden er best meer mogen zijn. Het deerde de band eigenlijk niet dat er een matige opkomst was, ze speelden vol overgave en zetten een heerlijke sfeer neer door zowel oud als nieuw werk ten gehore te brengen.

Ik moet zeggen dat ik mij, en volgens mij het publiek ook, ons aardig vermaakt voelden. Naar wat wij dachten dat het laatste nummer was, bleven de lichten in de zaal nog gedoofd en kwam de band met een waar na-gift gedeelte.

Al met al weer een gaaf Dark Matter avondje, dat eigenlijk meer publiek verdiende, ik hoop dat metal minnend Apeldoorn bij de volgende Dark Matter sessie op 29 november bij Swallow the Sun wel met groten getale naar de Gigant komt; Dark Matter en de optredende artiesten verdienen dat.     

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!