De antiekmarkt; een markt voor curieuze vogels

Donderdag 13 juli 2017

Door Gerard Oltmans

Het was gezellig druk op de eerste Antiek en Curiosamarkt in Apeldoorn. Op sommige punten liep het wat knel door de aanloop, maar het werd geen dringen. Als je over zo’n markt loopt gaan je vanzelf dingen opvallen. Veel bezoekers hebben de leeftijd waarop deze markt een feest van herkenning is. Veel gemaakte opmerkingen zijn: ,,heb ik ook gehad” uitlopend naar ,,had ik nooit weg moeten doen, wat leuk!”. Waarom veel verkopers zo chagrijnig kijken naar hun klanten snap ik niet. Natuurlijk is er een stukje af of vinden ze het te duur. Dat hoort erbij, toch?

Vreemde vogels zijn erbij, maar niet alleen achter de kraam. Ook voor de kraam wordt alles gewikt en gewogen, ook al is het uniek en kost het bijna niks. En vooral niet vooraf laten blijken dat je geïnteresseerd bent, anders vraagt de verkoper meer. Op de tafels zijn er overigens ook vreemde vogels zat. Niet dat de vogels niet in hun soort herkenbaar zijn, maar de wijze waarop ze ooit opgezet zijn, daarna een paar verkeerde kukelduiken hebben gemaakt en soms een beetje mottig weer teruggezet.

Maar er valt er de komende weken nog zoveel te ontdekken, duik eens in de ‘kerkelijke’ beelden. Uniek! Baby Jezus met de glazen ogen heb ik al voor je ontdekt. Gaan jullie eens op zoek naar ‘Devote Maria Met de Baard’. Wedden dat ze te vinden is. Succes!

De Antiek- en Curiosamarkt is nog te bezoeken op de donderdagen 27 juli en 10 augustus, op het Marktplein.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Antiekmarkt Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!