De Echoput viert 70-jarig bestaan met nieuw fine dining restaurant

Donderdag 28 november 2024

Door Kevin van Es

Ter ere van haar 70-jarig bestaan opent De Echoput in 2025 een nieuw fine dining restaurant. Dit markeert een frisse stap in de rijke culinaire geschiedenis van het familiebedrijf. Onder leiding van de derde generatie, Lodewijk Klosse, richt het restaurant zich op moderne wildbereiding en vitale gastronomie. Het nieuwe concept wordt gerealiseerd in het gastronomische hotel, op de huidige locatie van de Wildbar. De bar verhuist naar een nieuwe plek in het hotel, waar een private bar/lounge wordt gecreëerd.

Pioniersgeest

“Mijn grootouders legden het fundament zeventig jaar geleden, mijn ouders bouwden verder met het gastronomische hotel, en nu voegen wij een nieuw hoofdstuk toe,” vertelt Lodewijk Klosse. Hij benadrukt de rol van het erfgoed en de evolutie naar duurzame en innovatieve gastronomie.

Een exclusieve beleving

Het nieuwe fine dining restaurant wordt een kleinschalige, exclusieve eetgelegenheid, volledig gericht op beleving. “Van interieur tot gerechten; alles ademt duurzame gastronomie en is verbonden met de natuur,” aldus Klosse. Het nieuwe concept versterkt de identiteit van De Echoput als ‘Hotel Gastronomique’ en biedt een onderscheidende aanvulling op het huidige culinaire aanbod.

Voorbereiding in volle gang

Met de terugkeer van Peter Paul van den Breemen als executive chef eerder dit jaar, is een sterke basis gelegd. Van den Breemen speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de keukenorganisatie. De volgende stap is het aantrekken van een keukenchef en maître-sommelier om de culinaire beleving verder vorm te geven.

De Echoput

De Echoput, opgericht in 1955, is al decennialang een begrip in wildbereiding en wijn-spijscombinaties. Gelegen in de Koninklijke bossen van Kroondomein Het Loo, combineert het hotel traditie met een moderne visie op smaak en duurzaamheid. Met 42 hotelkamers, exclusieve faciliteiten en een culinaire focus blijft De Echoput vernieuwen.

De opening van het nieuwe restaurant staat gepland voor de eerste helft van 2025.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!