Help de bevolking van Oekraïne

De Giro naar Apeldoorn!

Donderdag 29 mei 2014

Door Karin van der Wekke

Giro

De Giro d’Italia zal in 2016 net als in 2010 en 2002 van start gaan in Nederland. Dat werd dinsdag bekend gemaakt door de organisatie. De provincie Gelderland heeft zich hiervoor kandidaat gesteld met Apeldoorn als beoogde startplaats. La Corsa Rosa naar Apeldoorn, kan iemand me even knijpen?!!

Voor het zover is moeten we nog wel afrekenen met Den Bosch en Nijmegen. Den Bosch heeft al ervaring met het organiseren van een wielerkoers, in 1996 startte de tour vanuit die plaats. En Nijmegen heeft natuurlijk van oorsprong nauwe banden met Italië. Zij kennen het waarschijnlijk beter als Noviomagus en het is alweer een tijd geleden dat de Romeinen er regelmatig kwamen, maar toch.

Ik wil dan ook voorstellen dat een stel sluwe Apeldoornse lobbyisten zich per direct opwerpt om dit varkentje te wassen. Het zou toch fantastisch zijn. Het peloton dat van de Loolaan de Amersfoortse weg op dendert. Johnny Hoogerland die door een auto op de rotonde in de Maten zo de drie maagden in wordt gelanceerd. En Chris Froome die demarreert op het vals plat van de Asselsestraat.

En natuurlijk zou het onze stad internationaal op de kaart kunnen zetten. We zouden de Stentor een week lang op roze papier kunnen drukken. Secret Pizzeria mag de catering verzorgen en op het Leienplein kunnen we alles op groot scherm volgen. Viva Italia! Viva Apeldoorn!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?