De Human Library voor de tweede keer in Apeldoorn

Dinsdag 6 november 2018

Door Redactie

CODA

Na de zeer geslaagde 2017-editie strijkt komende zaterdag 10 november de Human Library weer neer in de CODA Bibliotheek. Kom en toets je vooroordelen aan een levend boek. De levende bibliotheek is gevuld met een rijke schakering aan levende boeken, kom en laat je verrassen.

Wat is de Human Library?

Levende boeken zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een afwijkende achtergrond of overtuiging. Human Library wil een link maken tussen mensen die vaak gebukt gaan onder vooroordelen en mensen die verder willen kijken dan hun vooroordelen. Met Human Library worden bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken. Dit alles op een informele manier en met humor. Daarbij biedt het een platform om ervaringen en denkwijzen te delen tussen mensen die elkaar anders wellicht niet hadden ontmoet.

Hoe werkt het?

Het werkt zoals een bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare ‘menselijke boeken’. Dit zijn personen die vaak te maken hebben met vooroordelen. Op een groot bord kun je zien of een boek niet op dat moment is uitgeleend. Het ‘menselijke boek’ kan op dat moment ook in gesprek zijn met iemand anders. Via de balie geef je aan met wie je een gesprek wilt aangaan. Daarna brengt de baliemedewerker jou en het ‘menselijke boek’ met elkaar in contact. En de spelregels worden uitgelegd (zo dient het boek weer in oorspronkelijke staat te worden ’teruggezet’). De gesprekken duren maximaal 20‐30 minuten.

Hier vind je een filmpje van eerdere edities: https://youtu.be/mmkskRs_ewo. Ook kun je hier foto’s zien van de Human Library Apeldoorn 2017. Tijdens die Human Library een doorlopende evaluatie gehouden onder de Lezers en Boeken. Op de vraag “Hoe was de Human Library ervaring voor u? (1 = zeer slecht, 10 is zeer goed)”, was er een gemiddelde van 9.2.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!