Help de bevolking van Oekraïne

De oude lantaarn

Woensdag 10 oktober 2012

Door Max Dammers

Mooi, hoe de historie langzaam maar gestaag opbloeit in Apeldoorn. Lang niet makkelijk voor een stad die zich historisch gezien niet eens stad mag noemen.

Toch is er een historische inhaalslag zichtbaar en voelbaar. Want ineens kabbelt de Spreng als vanouds weer door het centrum, krijgt de Albert Heijn zijn oude pui weer terug en is de Pasch een brasserie geworden.

En nu mag, na jarenlang netjes te zijn bewaard op een gemeentewerf, de oude lantaarn zijn licht ook weer over ons laten schijnen. Op een mooie prominente plek aan de kop van het centrum, naast de Wilde Pieters.

Ik fiets er elke even dag langs en zie het gestaag vorderen. Er lijkt geen haast. Bij historie past ook geen haast. De mannen van de bouw zijn ervoor om te zorgen dat het straks lijkt alsof hij er al eeuwen stond. Ze lijken zich continu bewust van deze verantwoordelijkheid.

Eind november moet het klaar zijn. Althans dat is de planning. Dan mag hij aan. Mooie planning, want het is dan al lekker vroeg donker. Hoop nu al op veel sneeuw. Dat is toch het mooiste, sneeuwvlokken in het licht van de oude lantaarn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?