De stand van zaken bij de spoortunnel in Osseveld

Donderdag 2 juni 2022

Door Redactie

Peter Vroon ging weer voor ons op pad om je op de hoogte te houden van de voortgang bij de tunnelbouw bij winkelcentrum ‘f Fort.

De Laan van Osseveld is nu al een tijdje afgesloten voor de werkzaamheden aan de tunnel. Elke maand geeft hij een update. We schreven eerder over de werkzaamheden bij de spoorwegovergang, maar even kort samengevat zal het nog ongeveer een jaar duren voordat de tunnel opgeleverd wordt. Dat zal dus in het voorjaar van 2023 zijn en dan gaat de Laan van Osseveld ook weer open. De tunnel komt op dit punt omdat verkeer hier anders 20 minuten per uur vast stond, daarnaast was veiligheid ook belangrijk. Het aantal rijstroken wordt verdubbeld, van 2 naar 4, en ook wordt er, net zoals bij de Zutphensestraat, een fietspad boven de tunnel gemaakt.

Martijn Oosting van aannemer Hegeman zegt hierover het volgende: “We zijn momenteel druk doende met het vlechten van staaldraden om de betonvloeren te wapenen. Dat is aan de zuidzijde (kant Ommeland) voor een deel al gedaan. Hier heeft inmiddels ook al een eerste betonstort plaatsgevonden. De komende weken zullen we overal het vlechtwerk afmaken en waar dit af is, ook beton storten. Halverwege juni volgt de volgende stort. Met de stort hebben we de vloeren van de tunnel gereed. Daarna beginnen we aan de opbouw van de wanden en zal de tunnelmoot (waar later het spoor op komt te liggen) worden gebouwd. Daarnaast: aanstaande zaterdag is een thema dag op winkelcentrum ’t Fort. Dan is ons informatiepunt ook voor het eerst open.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!