De top 5 van dingen die anders kunnen in Apeldoorn

Donderdag 28 augustus 2014

Door Rianne

Wikimedia

In Apeldoorn wonen rond de 157 duizend inwoners. Inwoners die de stad kennen. Apeldoorn Direct is benieuwd naar jullie mening over Apeldoorn. Welke vijf plekken in Apeldoorn moet je gezien hebben? Welke 5 plekken zijn leuk voor een date? Welke 5 plekken maken Apeldoorn uniek? Stuur jouw top 5 met uitleg naar Redactie@ApeldoornDirect.nl en wij plaatsen hem online. Wij zijn benieuwd!

Deze week de top 5 van Rianne: Apeldoorn; een mooi dorp om in te wonen! Over het algemeen ben ik vrij tevreden, toch zijn er zoals in elke plaats wel een aantal dingen die anders kunnen. Ik heb een top 5 gemaakt van de dingen die het eerste in mij opkwamen.

5. Werkzaamheden
De gemeente is soms maanden of zelfs jaren met verbouwingen van bijvoorbeeld winkelcentra, gebouwen en wegen bezig. Na jarenlang wachten op een verbouwing gaan de werkzaamheden dan eindelijk van start… Vervolgens zie je er maar 1 keer per week iemand aan het werk. Ik moet hierbij toegeven dat het de laatste jaren flink vooruit is gegaan qua tempo en dat het in veel andere steden precies hetzelfde is. Maar het aanzicht en het steeds moeten omrijden blijft vervelend.

4. Winkels
Apeldoorn heeft redelijk wat winkels, toch mis ik in het centrum winkels als een Primark, Starbucks en Burger King. Winkels zoals deze zie ik in de nabije toekomst niet snel een vestiging in Apeldoorn openen, omdat nabij gelegen steden deze winkels wel hebben. Maar het zou wel een goede aanvulling zijn.

3. Evenementen
Er is vaak wel wat te doen in Apeldoorn. Je ziet er nieuwe evenementen bijkomen, en sommige stoppen. Wat ik graag erbij wil zien komen is een meerdaags rock/pop festival met bekendere artiesten. We hebben nu o.a. Popronde waar je goede nieuwe artiesten kunt leren kennen. Alleen staat dit naar mijn mening niet in verhouding met al die dance feesten.

2. Koopzondagen
Een onderwerp die vaak wordt besproken in Apeldoorn. Van mij mogen alle winkels elke zondag wel open zijn. Het weekend is de enige tijd waarop ik de kans krijg even gezellig het centrum in te gaan. Ook bevordert het de toerisme in Apeldoorn. Tot die tijd maar naar Utrecht en Amsterdam.

1. NS
Wat ik naast de vele vertragingen anders zou willen zien bij de NS is de dienstregeling. Het lijkt mij ideaal als Apeldoorn samen met een aantal andere steden aangesloten wordt bij het nachtned, zodat ik geen rekening meer hoef te houden met de veel te vroege laatste treinen. Ook een rechtstreekse spoorverbinding naar Arnhem lijkt mij handig.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!