Dé top 5 wijnen voor de Apeldoornse ‘big spender’

Vrijdag 29 augustus 2014

Door Vintake

© Vintake

Apeldoorn Direct presenteert in samenwerking met Vintake Wijn op Maat de Wijnbuzzz. In de Wijnbuzzz laten we de top 5 van wijnen zien die geschikt zijn om aan je schoonmoeder te geven of te drinken tijdens een date. Daarnaast tonen we wijnen die geschikt zijn tijdens kerst of op een regenachtige dag. Elke maand een ander thema. In deze tweede editie laten we de wijnen zien die geschikt zijn voor de Apeldoornse ‘big Spender’

Er wordt ons bijna dagelijks gevraagd wat wij, als Apeldoornse wijnadviseur, de lekkerste wijnen vinden om zelf te drinken. Ook wij zijn van die kritische Apeldoorners die niet graag teveel betalen voor ons glaasje druivennat. Daarom hebben wij ons suf geslurpt van J.P. Chenet tot Château Petrus, om dé wijnen te vinden die naar meer smaken dan ze kosten. In deze Vintake’s Wijnbuzzz selecteerden wij speciaal voor de Apeldoorner een top 5 “prijs/kwaliteit overstijgende wijnen” in de categorie ‘big spender’

Categorie Big Spender

5. Hiedler Weissburgunder “Maximum” 2011 / Kamptal / Oostenrijk / WIT (€ 29,50)
Waar Pinot Blanc (Weissburgunder in Frankrijk heet Pinot Blanc) in de Elzas vaak een doorsnee basiswijn is, zijn het in Oostenrijk vaak vlaggenschipwijnen van de beste huizen. Geduld wordt beloond, Oostenrijkse Weissburgunder kan zo’n 10 jaar verbeteren op de fles.

4. Clos Bellane Valréas “Les Echalas” 2010 / Zuid-Rhône / Frankrijk / ROOD (€ 20,95)
Krachtige Syrah-Grenache combinatie die verassend elegant is. Doorgaans treffen we deze verfijning aan in het noordelijk gedeelte van Rhône vallei, maar het feit dat het de wijnmaker Stephane Vedeau ook in het Zuiden is gelukt, getuigt van vakmanschap en toewijding.

3. Saltimbanco Refosco Riserva 2011/ Friuli / Italië / ROOD (€ 47,95)
La Giostra della Vino reist de hele wereld over om creatieve wijnen te maken die zij interessant vinden om te maken. Een fantastisch uitgangspunt, wat hen in Spanje, Champagne, Argentinië en ook in Noord-Italië heeft gebracht. Deze Refosco Riserva staat alleen in zijn soort en de kwaliteit staat op eenzame hoogte. Het etiket getuigd van durf, de smaak overtreft alle verwachtingen!

2. No.1 Family Estate “Shooting Star” / Marlborough / Nieuw-Zeeland / BUBBEL (€ 17,00)
De eerste mousserende Sauvignon Blanc gemaakt volgens de klassieke methode uit de Champagne en naar onze mening nog steeds de allerbeste! Een heerlijke dorstlesser voor elke gelegenheid. Exotisch met een zachte mousse, PRACHTIG! Pas op: zeer verslavend!

1. Tenuta Mazzolino ‘Noir’ 2010 / Lombardije / Italië / ROOD (€ 29,50)
Al jaren de beste Pinot Noir uit Italië. Steevast 3/3 bekertjes in de Gambero Rosso. Tenuta Mazzolino en met name wijnmaker Jean François Coquard hebben met ‘Noir’ een Pinot Nero gemaakt met Bourgogne-allure. De wijn is complex, stoer en kan zich zeker meten met vele Grand Cru’s uit de Côtes de Nuits.

Wil je meer weten over deze of andere wijnen? Of heb je interesse om deze wijnen te bestellen? Bekijk dan onze website Vintake.nl om contact op te nemen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!