Definitief ontwerp renovatie stadhuis is klaar

Donderdag 7 september 2017

Door Redactie

De plannen van gemeente Apeldoorn voor het eigen ‘huis van de stad’ zijn getekend. De toekomst van de luifel is nog wel onzeker, die moet eerst langs de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. De luifel zorgde voor veel commotie, vooral op social media en ook het TV-programma ‘Van Onze Centen‘ van SBS 6 besteedde er (weinig positieve) aandacht aan.

De naam ‘Huis van de Stad’ is niet per ongeluk gekozen, het is een doel om naar te streven voor het Apeldoornse bestuur. Er is zo’n 27,5 miljoen euro mee gemoeid, maar de opgetekende plannen blijven nog binnen het budget, meldt de gemeente Apeldoorn in een persbericht.

Geen receptie, wel koffie

Het opmerkelijkst is dat de receptiebalie verdwijnt. Gastvrouwen en -heren moeten de goede weg wijzen en doorverwijzen naar het juiste loket. Op de begane grond komt een restaurant waar geluncht kan worden, met een bak koffie of thee erbij.

Luifel 

Op 21 september wordt het ontwerp van de entree aan de Commissie Ruimtelijk Kwaliteit (CRK) gepresenteerd. Tijdens deze openbare vergadering zal een eerste gedachtewisseling over het ontwerp met de voltallige commissie plaatsvinden. Daar wordt dus ook de luifel besproken.

De verantwoordelijk wethouder, Johan Kruithof is blij dat, na de ontstane commotie, een commissie zich buigt over de toekomst van de luifel. “De luifel heeft kunnen rekenen op veel aandacht. Door de commotie blijkt maar weer dat er veel betrokkenheid is en dat is goed. Over smaak kun je enorm van mening verschillen en daarom hebben wij als college een commissie die ons hierover adviseert, de CRK. Wij hebben besloten dat het advies van de CRK over het ontwerp leidend is.”

Eerste stap richting verbouwen

De gemeente Apeldoorn is blij met de definitieve optekening van de plannen. ,,Het vastgestelde Definitief Ontwerp is een belangrijke mijlpaal in het proces. Met dit pakket van tekeningen en technische omschrijvingen kan de volgende fase van het project worden gestart, de aanbesteding van uitvoerende partijen. Naar verwachting kan in de zomer van 2018 gestart worden met de verbouwing,” meldt de gemeente.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!