DELA EK Beachvolleybal officieel begonnen

Zondag 15 juli 2018

Door Redactie

Na maanden van aftellen is het nu dan echt zover. Vanavond, zondag 15 juli, vond de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal plaats op het Marktplein in Apeldoorn. Bas van de Goor was de gastheer van de avond en had de eer om de opening aan elkaar te praten. Tijdens de openingsceremonie werd er gesproken met burgemeester John Berends en wethouder Nathan Stukker. ,,Zien sporten, is doen sporten”, liet Stukker weten. ,,Dus ik ben er echt van overtuigd, dat als je dit soort evenementen organiseert dat heel veel mogelijkheden biedt om mensen enthousiast te maken voor alles wat met sport en bewegen te maken heeft.”

Ook Robert Horstink, ambassadeur van speelstad Apeldoorn, was aanwezig bij de opening. Namens de provincie Gelderland benadrukte gedeputeerde Jan Markink het belang van de side events de afgelopen maanden, die ervoor zorgen dat ook de jonge beachvolleybaltalenten in Gelderland op verschillende manieren in aanraking komen met de sport. De dansers en danseressen van Tim Koldenhof Producties omlijsten de avond met spectaculaire dansoptredens en de vlaggenceremonie.

Nadat vice-president van de CEV, Maris Pekalis, het 2018 CEV DELA EK Beachvolleybal officieel voor geopend had verklaard, speelden Dirk Boehlé en Steven van de Velde de eerste wedstrijd van het toernooi. Zij namen het op tegen twee Italiaanse heren, Caminati en Rossi. De oranje heren gooiden hoge ogen in Apeldoorn. De eerste set werd gewonnen met 21-18 in het voordeel van de Nederlanders. De tweede set was erg spannend en eindigde uiteindelijk met 31-29 voor de Italianen. De laatste set werd overtuigend gewonnen en daarmee is de eerste winst in handen van Boehlé/van de Velde. Oranjedames Stubbe/van Iersel komen deze week ook volop in actie in Apeldoorn. De finale wordt op zondag 22 juli gespeeld in Den Haag. Alle informatie over het toernooi staat op www.ekbeach.nl.

Tegelijkertijd met de openingswedstrijd van het DELA EK Beachvolleybal start Apeldoorn met een ander evenement, namelijk Beach in the City Apeldoorn. De hele week staan er beachy activiteiten op het programma in de binnenstad van Apeldoorn. Inwoners van Apeldoorn, maar ook toeristen en gasten kunnen hun hart ophalen. Zo is er bijvoorbeeld een puzzeltocht door de stad, kun je meedoen aan een Beachrun of Beach Barretocht en voor kinderen zijn er voldoende leuke activiteiten op het Marktplein tijdens de Beach BSO. Meer informatie over Beach in the City vind je op www.beachinthecity.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!