Derde CODA open druk bezocht

Woensdag 15 september 2010

Door Stadsmens

Het live praatprogramma CODA Open stond dinsdagavond 14 september in het teken van monumenten in Apeldoorn. Dit thema is gekozen vanwege de Open Monumentendagen op zaterdag 11 en zondag 12 september, onder het motto ‘de smaak van de 19e eeuw’. In samenwerking met de Stichting Apeldoornse Monumenten zijn drie monumentale panden geselecteerd om nader in te zoomen op de historie van de panden.

Presentatrice Barbara Lemstra gaat in gesprek met oud-bewoners of kenners van de drie panden. Een van de panden is de oude kleuterschool van de Victorkerk aan de Jachtlaan. Dit pand is in de loop van der jaren voor tal van doeleinden gebruikt o.a. politiebureau, kleuterschool en als militair hospice. Corrie Mulder, oud kleuterleidster, vertelt over haar herinneringen. Daarna wordt de historische waarde van de Sprengenparkflats belicht, ingeleid met filmmateriaal.

SAM voorzitter Harro Frieling verhaalt tenslotte over de rijke geschiedenis van het pand Zwolseweg 3, de zogeheten Villa Booij en de mogelijke bestemming daarvan. In dit pand hebben zowel burgemeesters van Apeldoorn als particulier secretarissen van de Koningin/Prinses Wilhelmina gewoond. Tijdens het programma kunnen bezoekers proeven en stemmen voor de verkiezing van de beste amuse van Apeldoorn, dit keer verzorgd door Peter Klosse van de Echoput.  Bij CODA Open komen cultuur, geschiedenis en actualiteit bijeen. Het doel van CODA Open is naar voorbeeld van de Wereld Draait Door een gevarieerd beeld van ontwikkelingen en nieuws in Apeldoorn te presenteren, waarin ruimte is voor politiek, cultuur, zang, muziek, dat alles live en beschikbaar via internet. Alles vanuit de gedachte ‘all news starts local’. (foto D&R fotografie)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!