Help de bevolking van Oekraïne

Derde dodelijke ongeval aan het kanaal in 3 maanden tijd

Woensdag 1 augustus 2012

Door Redactie

Een 40-jarige Apeldoorner is dinsdag 31 juli, ondanks de inzet van getuigen en hulpverleners, bij een verkeersongeluk op het Kanaal Zuid onder Oosterhuizen (gemeente Apeldoorn) overleden.

Het ongeval werd kort voor 18.00 uur gemeld. De Apeldoorner reed met de auto vanuit zijn woonplaats richting Eerbeek. Door onbekende oorzaak is hij ter hoogte van het buurtschap Oosterhuizen tegen een boom gebotst.

De auto van het slachtoffer vloog in brand en een passant wist de zwaargewonde Apeldoorner uit de auto te bevrijden. Getuigen en gealarmeerde hulpverleners trachtten het slachtoffer nog te reanimeren, maar dit mocht niet baten.

Inmiddels was de brandweer druk bezig met het blussen van de auto, maar men kon niet voorkomen dat deze volledig uitbrandde.

Voor de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie werd de doorgaande weg langs het Apeldoorns Kanaal afgesloten. Voor de getuigen wordt slachtofferhulp geregeld.

Het is het derde ongeluk met fatale afloop sinds 21 juni. Toen overleed een man nadat hij in het Apeldoorns Kanaal belandde met zijn auto. Op 16 juli sloeg een dame over de kop in een flauwe bocht langs het kanaal. Ook zij overleefde het ongeluk niet.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?