Deze Apeldoornse restaurants behoren tot de beste in Nederland

Maandag 6 december 2021

Door Tim Uilen

Archief | Alex van Donswijk

Richting het einde van het jaar komen er altijd uitslagen van verschillende verkiezingen langs. Je hebt de Top 2000, de beste oliebollen of in dit geval de beste restaurants. Restaurantgids Lekker maakt elk jaar een lijst met de beste 500 restaurants van Nederland. Dit jaar kan je ook een aantal Apeldoornse restaurants op de lijst terugvinden: Restaurant Twenty2, Sizzles at the Park, Restaurant Zenith en Hotel Restaurant de Echoput. Op welke plekken de restaurants precies zijn geëindigd is niet duidelijk, wel staan ze allemaal buiten de top 100.

Duwtje in de rug

Voor alle restaurants is een notering in deze lijst een mooi extraatje een ook wel een duwtje in de rug. Veel van deze horecaondernemers moesten net voor de aankondiging van de Lekker500 hun openingstijden aanpassen of zelfs sluiten. Dat als gevolg van de coronamaatregelen waarbij de horeca om 17.00 uur de deuren moeten sluiten. Sizzles at the Park blijft dagelijks open tot 17.00 uur, waarbij een diner-optie nu niet meer mogelijk is. Hun ‘Sunday Affair’, een middag die in het teken staat van eten, drinken en livemuziek, gaat wel door.

Ook Restaurant Zenith zal tot 17.00 uur geopend zijn, maar is op maandag gesloten. Het, nog redelijk nieuwe, restaurant heeft nauwelijks op een normale manier gasten kunnen ontvangen sinds dat ze eind vorig jaar begonnen zijn. Ze bieden wel weer hun take-away menu aan voor gasten die vanuit huis willen eten. Het restaurant van Hotel Restaurant de Echoput is van donderdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Hier is dineren wel mogelijk, maar alleen als je een hotelarrangement inclusief diner hebt geboekt. Dan wordt het eten namelijk naar je hotelkamer gebracht.

Tijdelijk dicht

Normaal gesproken ben je van donderdag tot en met zondag welkom in Restaurant Twenty2, maar dat zal even niet zo zijn. Het restaurant aan de Van Kinsbergenstraat sluit namelijk tot 19 december de deuren, in verband met de coronamaatregelen. “Het is voor ons niet mogelijk om jullie binnen de gestelde openingstijden de ervaring te bieden die jullie van ons gewend zijn”, wordt op Facebook door het restaurant uitgelegd. “We hopen van harte dat we jullie met Kerst weer mogen verwelkomen.”

Voor updates over openingstijdens en andere zaken kan je het beste de restaurants op social media volgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!