Apeldoorners in de Top 2000: wie maakt er kans?

Dinsdag 30 november 2021

Door Tim Uilen

Archief | Clem Onojeghuo, unsplash

Wordt het Queen, Eagles, Led Zeppelin of toch weer Danny Vera? Iedereen vraagt zich momenteel af wie er op de 1e plek in de lijst komt te staan. De top 10 van de zogenoemde ‘lijst der lijsten’ wordt aankomende vrijdag op 3 december tussen 16.30 en 16.45 uur bekend gemaakt, dan weten we dus ook wie er bovenaan staat. Toch zijn er buiten deze top nog duizenden andere nummers waar je op kan stemmen voor de deadline van vrijdag 3 december om 16.00 uur. Maar hoe zit het met de nummers van Apeldoornse artiesten?

Stemlijst

De Top 2000 heeft een zogenaamde stemlijst, waar al een groot aantal nummers in staan om op te stemmen. Uit deze stemlijst kiezen hoeft alleen niet, je mag namelijk op alle nummers stemmen. Je moet dan wel zelf de titel en artiest invullen. Toch staan er al 2 Apeldoornse artiesten op deze stemlijst; als 1e is dat Waylon, veruit de meeste bekende Apeldoornse artiest. Hij is ook de enige Apeldoorner die in de lijst heeft gestaan, namelijk 17 keer met 4 verschillende nummers. Daarvan 8 keer als soloartiest, namelijk met de nummers ‘Wicked Way’ en ‘Outlaw In ‘Em’, en 9 keer met The Common Linnets, met de nummers ‘Calm After The Storm’ en ‘Love Goes On’. Naast een 10-tal nummers van Waylon staat ook de band Yellow Pearl op de stemlijst, namelijk met hun hit uit 2004: ‘For You And Me’.

Andere artiesten

Zoals eerder gezegd hoef je niet persé uit nummers op de stemlijst te kiezen, je kan ook zelf nummers invullen. Natuurlijk zijn er genoeg Apeldoornse artiesten die wel nationale hits hebben behaald. Denk bijvoorbeeld aan de bluesgroep Flavium, bekend van de nummers ‘Nightlife’ en ‘Nobody knows you when you’re down and out’. Ook Hansen Tomas komt uit Apeldoorn, de zanger en songwriter brak door met ‘1000 en 1 gedachten’, ‘Wat een dag’ en ‘Beeld zonder geluid’. Daarnaast is er ook nog dj Julian Jordan, die internationaal succes heeft geboekt. Hij heeft met, onder andere, Martin Garrix en Sander van Doorn gewerkt. Op Spotify heeft hij meer dan een miljoen maandelijkse luisteraars, die luisteren naar ‘Glitch’, ‘Welcome’ en ‘Without You’.

Zijn er Apeldoornse artiesten waar jij op gaat stemmen? En wie staat er nog meer op je lijstje? Laat het weten in de reacties op social media!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!