Directeur Prinses Juliana school gaat met pensioen

Vrijdag 26 juni 2020

Door Amrutha Mol

Martin Kooijmans, directeur van Prinses Juliana school in Lieren gaat dit schooljaar met pensioen. Vanaf 2008 tot 2020 is Martin Kooijmans de directeur geweest van de Prinses Juliana school in Lieren. Daarvoor is hij op diverse PCBO-scholen werkzaam geweest. Hij gaat na dit schooljaar met pensioen. Voor zijn afscheid wordt er een defilé georganiseerd voor mensen die Martin graag een goed pensioen willen wensen.

In de tijd bij PCBO Prinses Juliana heeft hij deze school zijn natuurlijke uitstraling gegeven met groene speelpleinen, een moestuin en vlindertuin. Hij ontving dagelijks de kinderen, ouders, leerkrachten en de deur stond altijd open voor een kopje koffie met elkaar. De ouderen van Lieren en Beekbergen werden regelmatig uitgenodigd om in de school te genieten van een ouderenlunch met pannenkoeken en oudhollandse spelen. Een mensen-mens waarvoor het nu tijd is om de school los te gaan laten en te gaan genieten van zijn pensioen.

Afscheid in corona tijd

Martin Kooijmans zegt zelf: ,,Voor mij is een afscheid in coronatijd niet heel veel anders dan wanneer er geen corona was geweest. Het laatste jaar met corona was voor mij ook niet erger of minder erg dan voor anderen. Ik heb met het team een fijn afscheid gehad en bij het komende afscheid wordt de 1,5 meter gerespecteerd. Tijdens mijn pensioen ga ik vooral zinvol (vrijwilligers)werk doen. In de zorg of als chauffeur bij de buurtbus, het moet in ieder geval zinvol zijn. Tijdens mijn pensioen zal ik met warme herinnering terugdenken aan mijn tijd bij de PCBO Prinses Juliana. Ik zal herinneren dat wij elkaar in goede en slechte tijden nodig hebben en elkaar dan ook weten te vinden en verbonden zijn met elkaar. In het onderwijs gaat het vooral om de relatie die je met elkaar hebt.”

Uitnodiging voor zijn afscheid

Veel mensen hebben gewerkt met Martin of misschien was hij je meester. Er wordt op verschillende momenten stilgestaan bij zijn vertrek. Door de maatregelen vanuit het RIVM is het niet mogelijk om dit te doen met een receptie, dus is er gekozen voor de vorm van een defilé op donderdag 9 juli van 19.00 tot 20.30 uur. Wil je meester Martin gedag zeggen, dan ben je van harte uitgenodigd om in het defilé aan te sluiten. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk en kan tot 30 juni 2020 bij: Jeannette de Graaf via jslofstra@pcboapeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!