Help de bevolking van Oekraïne

DNA-match leidt tot arrestatie inbreker

Maandag 24 september 2012

Door Redactie

Bijna dagelijks krijgen we berichten van de politie binnen over de zoveelste woninginbraak in Apeldoorn. Je zou er bijna een bericht van maken als er geen nieuws was over dit onderwerp. Mede vanwege de toename van woninginbraken heeft de politie in deze regio een speciaal team rondlopen die onderzoek doet naar deze inbraken. En dat werpt zijn vruchten af. Na een kritische pizza-blog, verdient het goede werk ook de oprechte aandacht.

De recherche heeft een onderzoek afgerond en proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige Apeldoorner. Hij wordt ervan verdacht in totaal twaalf inbraken te hebben gepleegd. De aanpak van inbraken heeft een hoge prioriteit bij de politie.

De politie kwam de Apeldoorner al op het spoor nadat er van enkele inbraken een DNA-match binnenkwam. Op basis van die informatie is er een onderzoek ingesteld. Kort na de start van het onderzoek, op zaterdag 14 juli, meldde de Apeldoorner zichzelf om twee inbraken te bekennen. Hij verklaarde spijt gekregen te hebben.

Meer inbraken

De recherche heeft het onderzoek voortgezet. De man wordt in totaal verdacht van twaalf woninginbraken. Deze zijn gepleegd in Beekbergen, Hattem, Wijhe, Den Dolder, Nunspeet, Brummen en Ermelo. De woningeigenaren worden hierover geïnformeerd.

Onderzoek afgerond

De recherche heeft het onderzoek inmiddels afgerond en er is proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?