Drakenbootfestival Apeldoorn introduceert duurzaam betaalsysteem

Donderdag 8 juni 2023

Door Redactie

Na minuten lang in de rij te hebben gestaan, ben je eindelijk aan de beurt. Maar waar zijn die muntjes gebleven? Portemonnee ondersteboven gehouden, jas vakkundig uitgekamt en in de broekzakken zitten ze zeker niet. Het populaire Drakenbootfestival in Apeldoorn neemt dit jaar afscheid van de traditionele plastic consumptiemunten en komt met een nieuw, duurzaam betaalsysteem. Dit meldt de organisatie op haar website. De organisatie van het festival hecht naar eigen zeggen veel waarde aan duurzaamheid en zet zich in voor een milieuvriendelijke aanpak.

Passend alternatief

Dit jaar kunnen bezoekers van het festival hun hapjes en drankjes eenvoudig betalen met hun eigen pinpas bij alle barren en foodtrucks op het terrein. Voor degenen die toch liever contant willen afrekenen, is er de mogelijkheid om bij de kassa naast de hoofdingang contant geld op een ‘Drakenboot Betaalpasje’ te laten storten.

Eenvoudig gebruik

Het gebruik van de Drakenboot Betaalpas is eenvoudig. Tegen een eenmalige betaling van € 1,50 (geen statiegeld), ontvangen festivalgangers een pasje met een QR-code. Door de QR-code te scannen, kunnen bezoekers hun tegoed op het pasje bekijken. Het pasje blijft gedurende het hele weekend geldig. Eten en drinken op het festivalterrein afrekenen is met de pas ook mogelijk.

Gerecycled

Het is belangrijk om het tegoed op het pasje zoveel mogelijk op te maken, aangezien het restant niet kan worden ingewisseld voor contanten. Na afloop van het festival vervalt het eventuele resterende tegoed. Bezoekers kunnen het pasje bij de kassa inleveren bij het verlaten van het festival, zodat het kan worden gerecycled.

Duurzame festivalervaring

Met deze overstap naar een nieuw betaalsysteem wil het Drakenbootfestival bijdragen aan een duurzamere en efficiëntere festivalervaring. Met het verminderen van het gebruik van plastic munten, bespaard het festival op afval en wordt het milieu minder belast.

Informatie

Het Drakenbootfestival vindt plaats in het weekend van 16 tot en met 18 juni en belooft naast het nieuwe betaalsysteem een spectaculaire line-up en diverse activiteiten voor jong en oud. Voor meer informatie en het volledige programma kun je terecht op de website van het festival.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!