Drie mannen aangehouden voor woninginbraak

Zondag 20 juli 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

Apeldoorn – Zaterdagochtend 19 juli werden op de Jachtlaan drie mannen (22, 25 en 32 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor woninginbraak.

De politie kwam de mannen op het spoor na een melding van een buurtbewoner over een verdachte situatie. Hij had gezien hoe de mannen zich verdacht ophielden bij een woning aan Het Bergje. Politiebikers gingen meteen ter plaatse en troffen twee van de drie mannen aan op de oprit van een woning. Zij hadden diverse inbraakwerktuigen bij zich. Na kort onderzoek bleek een achterraam van de woning geforceerd. Binnen leken kasten en lades doorzocht te zijn en misten diverse sierraden, waaronder een kostbaar horloge. Bij de verdachten werd echter geen buit aangetroffen. Naar de verdwenen goederen zal nader onderzoek worden verricht. Gezien de bevindingen werd ook de inzittende van de auto aangehouden voor medeplichtigheid aan woninginbraak. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten.
 

Verdachte situatie? Bel altijd 112!

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden, zoals hier het geval was. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.
 
Bron: Politie.nl | Laatste update: 20-07-2014 | 11:41

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?