Drukte en kou tijdens 45ste Midwinter Marathon

Zondag 4 februari 2018

Door Redactie

Onder ideale weersomstandigheden is vandaag (zondag 4 februari) de 45ste editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon gehouden. De Acht van Apeldoorn werd gewonnen door Amanuel Gergis uit Zweden in een tijd van 23:07, tweede werd de Belg Koen Naert op een paar honderdsten na de winnaar (ook met 23:07) en derde Yannick Michiels uit België met 23:13. Bij de vrouwen won Maureen Koster in een tijd van 25:54, de tweede plek was er voor Sylvia Mmboga Medugu met 26:36 op de teller en derde Jip Vastenburg met 27:07.

Op de Asselronde ging Hendrik Pfeiffer uit Duitsland als eerste over de streep (1:17:27),
tweede werd thorben Dietz uit Duitsland (1:17:55) en derde Willem van Schuerbeeck (België) met 1:19:20. Bij de dames ging de eerste plek naar de Belgische Manuela Soccol (1:33:48), Radka Churanova uit Tsjechië werd tweede met 1:38:18 en derde de Nederlandse Esmé Möricke met 1:39:40.

Een recordaantal van 14.315 deelnemers had zich ingeschreven voor het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. Voorzitter Frans Mulderij: ,,Het was een frisse editie. Zelfs de lopers bevestigen dat het op bepaalde momenten behoorlijk fris was, zeker op open gedeelten van het parcours. Bijzonder was ook dat Dennis Licht opnieuw zegevierde op de Decathlon Mini-Marathon, ondanks dat hij niet meer fulltime met lopen bezig is. Prachtig ook dat we zes Olympiërs mochten verwelkomen, dat geeft ook weer extra glans aan het evenement.”

Het was ook druk langs het parcours. ,,Rijen dik, vanaf de start tot De Naald stond het publiek rijen dik”, zo stelt Mulderij tevreden vast. “Het was echt heel gezellig druk op de Loolaan. Ook op andere punten op het parcours zoals bij Berg en Bos was het hartstikke druk met toeschouwers. Alle drukte in de maanden voorafgaand aan het evenement heeft zich helemaal uitbetaald met de enorme opkomst van lopers en toeschouwers.”

En dan de vrijwilligers. Mulderij: ,,Ook vandaag hebben onze vrijwilligers de lopers een warm onthaal gegeven”, zo onderstreept Mulderij. “We hebben een ongelooflijk trouwe club mensen (zo’n 450 op deze dag) die ervoor gezorgd hebben voor waar we nu staan. We zijn een van de grootste hardloopevenementen van het land maar belangrijker is dat lopers de inzet van deze vrijwilligers enorm waarderen. Daarom zeg ik ook nu weer: hulde aan onze vrijwilligers!”

De 46ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 3 februari 2019.

Een compleet overzicht van de winnaars staat op www.midwintermarathon.nl bij het
kopje Uitslagen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!