Eelco Sintnicolaas beste Nederlandse atleet van 2014

Vrijdag 23 januari 2015

Door Redactie

De Apeldoorner Eelco Sintnicolaas is verkozen tot beste atleet van 2014. Dat is donderdagavond bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Atletiekunie.

Atleet van 2014
De prijs voor beste Nederlandse atleet van 2014 ging naar Eelco Sintnicolaas (27 jaar). De atleet van AV’34 Apeldoorn presteert al jaren in de wereldtop op meerkampgebied. In 2014 werd hij bij zowel de Wereldkampioenschappen Indoor in Sopot als de Europese Kampioenschappen Atletiek in Zürich vierde. Daarnaast won hij het individuele klassement tijdens de Europacup Meerkamp Super League. In de IAAF Combined Events Challenge, een regelmatigheidsklassement op meerkampgebied, eindigde Sintnicolaas als tweede.

De uitreiking van de jaarprijs aan Eelco Sintnicolaas werd gedaan door Rens Blom, wereldkampioen polsstokhoogspringen in 2005. Sintnicolaas antwoordde op de vraag waar het nog beter kan: “Overal. Ik ga dit jaar eerste de NK Meerkamp Indoor doen, voor eigen publiek in Apeldoorn, dan mijn titel verdedigen bij de EK Indoor in Praag en dan natuurlijk naar de WK Atletiek in Beijing.”

Overige winnaars
Andere winnaars van de avond waren Dafne Schippers van Hellas Utrecht zij werd verkozen tot beste Nederlandse atleten van 2014, Kenny van Weeghel van Eindhoven Atletiek werd uitgeroepen tot para-atleet van het jaar en Nadine Visser tot talent van 2014.

Jury
De Atletiekunie heeft een de deskundige jury samengesteld, die bestaat uit drie journalisten en acht ex-topatleten: journalisten Cors van den Brink (Atletiek Week), Vivian Ruijters (Losse Veter) en Henk Stouwdam (NRC), en ex-topatleten Kamiel Maase (wegatletiek), Rens Blom (springen), Chiel Warners (meerkamp), Jacqueline Poelman (sprint), Ellen van Langen (midden en lange afstand), Marjan Olyslager (horden), Suzan Verduijn (gehandicapten) en Jacqueline Goormachtigh (werpen). Zij hebben bepaald wie de beste Nederlandse atleet, atlete en para-atleet van 2014 zijn geworden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!