Eelco Sintnicolaas smaakmaker tijdens NK

Dinsdag 14 februari 2012

Door Redactie

Eelco Sintnicolaas wil komend weekend in Omnisport Apeldoorn tijdens de AA-Drink Nederlandse Kampioenschappen Indoor Meerkamp alles op alles zetten om een van ’s werelds drie beste zevenkampers op de ranglijst van 2012 te worden. Als dat lukt kan hij een invitatie van de Internationale Atletiekfederatie IAAF tegemoet zien voor deelname aan de WK Indoor, die van 9-11 maart 2012 in Istanbul wordt gehouden. Een eerdere poging kwalificatie af te dwingen, op 3-4 februari in Tallinn, Estland mislukte jammerlijk door het missen van de aanvangshoogte bij het hoogspringen. ‘s Lands beste atleet van 2010 en 2011, deel uitmakend van de Londen Elite Selectie van de Atletiekunie moet daartoe komend weekend in Apeldoorn – op basis van de internationale ranglijsten – alle zeilen bijzetten. De huidige top 3 wordt namelijk aangevoerd door Oleksiy Kasyanov (Ukr, 6237 punten), gevolgd door Andrey Kravchenko (Blr, 6205) en – de meester zelf, wereldrecordhouder tienkamp – Roman Šebrle (Cze, 6105). Sintnicolaas’ beste prestatie is van de EK Indoor Parijs 2011. Hij bracht daar het Nederlands Record zevenkamp op 6175 punten.

Tot dusver heeft de IAAF de beste drie mannen op de tienkamp uit 2011 uitgenodigd (max. 1 per land): Ashton Eaton (USA), Leonel Suarez (Cub) and Mikk Pahapill (Est). Er zijn ook nog twee wildcards te vergeven. Het ligt voor de hand dat Trey Hardee, de nr. 2 van 2011 nog wordt uitgenodigd. Helemaal ondenkbaar is het overigens niet dat Sintnicolaas ook op basis van 2011 een wildcard krijgt uitgereikt; hij was immers 5de op
de WK Atletiek 2011 en vierde op de EK Indoor 2011, maar dat is koffiedik kijken en daar willen Sintnicolaas en zijn (bonds)coach meerkamp Vince de Lange zeker niet op gokken.

De IAAF maakt na komend weekend bekend wie de acht atleten (en atletes) worden die een startbewijs krijgen voor de meerkamp bij de WK Indoor. Vandaag heeft Sintnicolaas vanwege een opspelende adductor een echo laten maken. Die uitslag was positief zodat hij verwacht helemaal fit te zijn voor komend weekend. In de nationale titelstrijd krijgt Sintnicolaas goede tegenstand van en kan hij zich optrekken aan onder andere Pelle Rietveld (dit seizoen verder dan Sintnicolaas met de kogel (14,78 meter) en sneller op de 60 meter horden (7.95 sec.)), rookie Harald Bust (sprong al 7,44 meter ver en 2,03 meter hoog) en Pim Jehee (sprong al 7,33 meter ver). Ingmar Vos bleek afgelopen week onvoldoende fit voor deelname aan de gehele zevenkamp vanwege een knieblessure.

De wedstrijd start op zaterdag 18 februari 2012 om 12.10 uur met de 60 meter. Diezelfde dag worden vervolgens verspringen, kogelstoten en hoogspringen opgevoerd. Dag 2 start om 13.45 uur met 60 meter horden, vervolgens het polsstokhoogspringen en tenslotte de 1000 meter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!