Een Hard Rockfeest in Gigant

Maandag 20 mei 2013

Door Gerard Oltmans

Een levenservaring, een uniek gebeuren dat kun je het wel noemen.

Maar gelukkig niet alleen voor mij The Apologist gaf aan dat dit hun eerste optreden was, de vonken sprongen er af en er werd tot bloedens toe gespeeld, nou ja Waldo Volmer had zijn hand opengehaald maar toch…, gewoon doorgaan. Jammer dat er af en toe wat rondzingen was van de speakers. Nog ff geïnformeerd of dat er bij hoorde, maar nee. Geluidsfoutje dus. Maar het enthousiasme van het publiek gaf aan dat ze een goede start hadden.
Tja de programmering was prima, want de sfeer en de kwaliteit werden goed opgebouwd. Van Traumahelikopter had de man van het ritme een slag over zich, fantastisch! De andere twee leden speelden daar om heen. Het was voor mij lekker om te horen, hou wel van dat soort strakke ritmes. Ze hadden er ook duidelijk plezier in. Zou ik graag nog een keer willen meemaken. Tja, John Coffey die kwamen duidelijk om te keten. Gek werden ze in de zaal, de zanger jutte de boel op, niet normaal. Nou ja, ik begreep dat het bij hun optredens normaal is. Ik ervaarde ook voor het eerst wat ik maar noem ram-dansen. Schijnen spelregels bij te zijn.
Je ramt iedereen opzij, maar niet op gezichtshoogte en alstie valt… raap je hem/haar op. Overigens wel sterk een “hem” gebeuren. Of dan duik je als bandlid zelf ff het publiek in en laat je bovenhoofds weer naar het podium terugtransporteren.

Het feestje eindigde met een stuk community singing, waarbij ook de leden van de voorgaande bands stonden mee te brullen. Wat een ervaring (persoonlijk) en wat een feest (voor iedereen). En dan Vanderbuyst, als je na zo’n feestje moet optreden heb je het niet makkelijk, lijkt mij. Maar ook hier geen probleem, twee gitaarvirtuozen creëerden een totaal andere sfeer, hard, snerpend en een riffs daar kreeg je luisteraars mee.

De sfeer bleef, anders maar prima. Mijn voordeel was ik had een specialist bij me (Ernst) die mij telkens weer informeerde over stromingen, en het oerwoud aan zijstromingen, waardoor ik dingen beter kon plaatsen en mijn verbijstering overging in waarnemen. Voor mij een fantastische ervaring en veel velen een prima Hard Rock Avond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!