Een historisch paradijs voor fotografen

Vrijdag 10 maart 2017

Door Gerard Oltmans

Zo mag je de Historische Jaarmarkt rustig noemen. De komende weekenden is er op het Zwitsalterrein een Historische Jaarmarkt, of beter gezegd een kermis met vertier. Allerlei wat meer ‘ouderwetse’ kermisattracties zijn aanwezig plus wat demo’s van oude ambachten. Maar ook een circus, een vuurspuwer en een man op een velocipede….. kortom, er is van alles te zien wat oud ziet of lijkt.

Elke fotograferende ouder of fotograaf kan hier zijn hart ophalen, kleuren, lachende bekkies, geen supersnelle attracties, personeel en artiesten die graag meewerken met poseren of iets uit willen leggen. Zo heeft Dani Levi van de Veluwse Schavuyt zich laten uitleggen hoe een suikerspin gemaakt moet worden. Wie weet wat voor bier dat straks weer oplevert.

En dan ontdek je weer Nina, de mini Chihuahua die binnenkort aan de Kampioenschappen gaat meedoen. Ballonnen in alle maten en vormen, gevouwen en ongevouwen. Verse cocosmacaronen en poffertjes. Heerlijk!

Kortom, licht/donker, kleuren, mensen, beweging, details…. alles is vast te leggen (of te oefenen). Hup, die kleine in een attractie, kijk eens naar het vogeltje en succes is gegarandeerd en anders bij de volgende ronde nog een keer proberen

Historische Jaarmarkt op het Zwitsalterrein: nog te bezoeken op zaterdag 11, zondag 12, woensdag 15 maart en ook vrijdag 17, zaterdag 18 en 19 maart.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!