Help de bevolking van Oekraïne

Een zonnige Vader(s)dag op het Kinder Parade Festijn

Zondag 19 juni 2016

Door Gerard Oltmans

Wat een verschil een dag kan maken, gisteren (zaterdag) nog geen dertig bezoekers, vandaag (zondag) een gekrioel van kleine mensjes op het Apeldoornse Kinder Parade Festijn in het Verzetstrijderspark. En met die zon worden al die kinderen actief en gaan niet jengelen omdat het te warm is…wel om een ijsje natuurlijk, want dat is gewoon lekker.

Er was genoeg te doen: luisteren naar sprookjes, klassieke muziek en naar zingende zeemeerminnen en je kon muffins eten. Mooi was het dat er ook doventolken aanwezig waren om te zorgen dat ook echt iedereen het verhaaltje kon volgen.

De fameuze goochelaar van het aanwezige circus verbaasde met zijn touwtjes die maar van lengte bleven veranderen en…. je kon pannenkoeken eten. Er was een springkussen, een ballenbak en een stormbaan voor de kleine avonturiers en je kon patat met kip eten. Er was theater, musicals en je kon op een instrument spelen om je ouders trots te laten zijn en…. je kon limonade drinken. Je kon een eendje uit het water plukken of je kon een leeuw worden en je kon een loempia eten.

Zoals de Romeinse dichter Juvenalis reeds schreef; ‘Om de gunst van het volk te winnen, geef het volk brood en spelen.’

Dat geldt ook voor het kleine volk, want dat liep glimlachend rond te sjouwen met pa, ma, oma of opa in het kielzog en die vonden het ook een geslaagde dag.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?