Eerste beeld in Orden onthuld

Vrijdag 25 maart 2016

Door Redactie

Margot Berkman

De eerste van de zeven bronzen beelden met de titel ‘Dwaallicht van Orden’ van kunstenaar Margot Berkman zijn woensdag 23 maart feestelijk onthuld in Apeldoorn. Meer informatie over de werken van Margot zijn te vinden op www.margotberkman.nl.

De ‘Dwaallichten van Orden’ is een serie van uiteindelijk zeven beelden die op plekken worden geplaatst waar veel kinderen oversteken van bijvoorbeeld van of naar school. Samen met scholen en Markant hebben kinderen routes in beeld gebracht die zij vaak gebruiken en knelpunten aangewezen. Dit project is gestart vanuit het samenwerkingsverband ‘Groot worden in Orden’.

Veel van de knelpunten zijn de afgelopen jaren al aangepakt, vooral de oversteekbaarheid van straten zijn beter en veiliger gemaakt. Als ‘kers op de taart’ zijn er nu deze beelden. Met het plaatsen van de beelden wordt een meerjarig project afgerond waarin extra aandacht wordt gegeven aan kunst en verkeersveiligheid in de wijk Orden. Voor het verhaal achter de dwaallichten liet de kunstenaar zich inspireren door oude Veluwse sagen en legenden. De overige zes beelden volgen over een maand.

Foto’s: Margot Berman

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!