Eerste Cruyff Court Plus van Nederland geopend in Apeldoorn

Woensdag 8 september 2021

Door Dione Lam

Een grote aanwinst voor Orden, de allereerste Cruyff Court Plus van Nederland. Het splinternieuwe veld is vandaag geopend door wethouder Nathan Stukker en Niels Meijer, algemeen directeur van de Cruyff Foundation. Niet alleen ligt er een voetbalveld, maar ook een dansvloer, bankjes waar je even kan ontspannen en een bootcamp plek. Cruyff Court Plus is een nieuw concept van de Cruyff Foundation. Met dit concept hopen ze meer activiteiten rondom de veldjes te organiseren, om zo een plek voor jong en oud te maken.

Plus

Dit is het eerste Cruyff Court die de Plus achter de naam heeft gekregen, maar wat betekent dat nou precies? “Met plus zijn er veel meer mensen bij betrokken. Allemaal om te zorgen dat hetgeen wat hier ligt ook echt bedoeld is voor de mensen die hier wonen of de mensen die hier werken”, legt Niels Meijer uit. “Er hangen hier baskets en er is een dansvloer, dus veel meer dan alleen een voetbalveld. Alle partijen die hier gaan werken, bijvoorbeeld de sportcoach en ook de scholen, zijn betrokken geweest bij de aanleg van dit veldje.”

Veld van iedereen

“Bij het oude veldje kwamen letterlijk de wormen door het kunstgras omhoog”, vertelt wethouder Nathan Stukker. “Dus er was ook nog een reden om dat veldje op te knappen. Als gemeente zijn wij ontzettend trots dat we dit hebben mogen neerzetten met de Cruyff Foundation.” Het veldje is van iedereen en van de wijk, maar het is ook een plek om mensen te ontmoeten. Het was een grote wens van de scholen en de mensen uit de buurt om een nieuwe ontmoetingsplek te creëren. Het veld is niet nieuw, hij lag namelijk eerst op een andere plek. Daar moest de Cruyff Court weg en is zo op deze nieuwe plek terechtgekomen.

Officiële opening

De hele dag waren er al kinderen op het veldje aan het spelen. Van voetbal tot dansen, van dansen tot boksen en van boksen tot bootcamp. Niet alleen waren er kinderen, ook de senioren uit het Mandala gebouw kwamen even om het hoekje kijken. “Ik heb uit mijn kamertje het veld opgebouwd zien worden”, zegt een bewoonster van het gebouw. “Nu met het mooie weer erbij is het enorm leuk voor de kinderen en jongeren.” Voor de officiële opening telden iedereen samen af van 5 naar 0. Wethouder Stukker drukte op de knop en de eerste Cruyff Court Plus in Nederland werd een feit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!