Eerste namen bevestigd voor festival Afterslag

Maandag 5 december 2016

Door Redactie

The Grand East

Afterslag is hét festival voor muziekminnend Oost-Nederland. De eerste namen voor dit festival zijn inmiddels bekend gemaakt: de alternatieve rockband Donnerwetter, de jonge indiepopper Pip Blom, de melancholische Zweed Albert af Ekenstam en de rootsrockers van The Grand East zullen op 15 januari optreden in Gigant in Apeldoorn. De deuren openen om 14:00 en de eerste optredens starten om 14:30. Tickets kosten €15,00 en €13,00 voor Vrienden van Gigant, en zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.
 
Afterslag
De naam Afterslag verwijst niet heel subtiel naar Europa’s belangrijkste showcase festival Eurosonic Noorderslag, en vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de ESNS-selectie van dat jaar een show(case). Een geweldige gelegenheid voor de lokale en regionale muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod! In het verleden speelden o.a. Indian Askin, Larry Gus, Sue The Night, Andy Burrows en Paceshifters al op Afterslag.
 
Albert af Ekenstam
Meanderend tussen folk, oprecht songwriter-materiaal en post-rock, Albert af Ekenstam is een speciale artiest. Solo creëert de Zweed filmische melancholische muziek, verrijkt met grandioze arrangementen, diep emotionele zang en aangrijpende teksten. De grote kracht van Albert is dat het hem lukt tegelijk groots en intiem te klinken. Zijn debuutalbum Ashes kwam in oktober uit en mocht hiervoor al op lovende recensies rekenen.

Donnerwetter
Schrijver en frontman Rocco Ostermann bewandelt met gitarist Wout Kemkens, toetsenist Matthijs Stronks en drummer Mike Visser vele kromme paden, maar elk pad blijkt naar de door hun zelf gecreëerde wereld Pavlov Beauty Saloon te leiden. De bron van Donnerwetter is de unieke creatieve high die ontstaat wanneer de bandleden in één ruimte musiceren, filosoferen en reageren. In liveshows en op plaat zoekt de band een mengeling tussen psychedelica, filmmuziek, swing, het rauwe oergevoel van de blues en garagebands en vooral ontzettend veel melodieuze songs en virtuoos samenspel. Vergelijkingen die fans en journalisten maakten: Nick Cave, Grizzly Bear, David Bowie, Pink Floyd, Wilco, de American Recordings van Johnny Cash, Howlin’ Wolf, Kurt Vile, Mark Lanegan, Meridian Brothers en een zweempje Beach Boys en The Beatles.

Pip Blom
Pip Blom is een 20-jarige artiest met Do It Yourself in haar genen. Pip schrijft zelf, neemt zelf op en brengt haar muziek zelf uit vanuit haar kamer in Amsterdam. En met succes! Met hulp van verschillende invloedrijke Spotify playlists hebben haar eerste releases hun weg al naar een internationaal publiek gevonden. Truth, Hours en Skippy Still Remains hebben in ruim een half jaar al ruim 300.000 plays op Spotify en de nodige aandacht van internationale media gekregen. Zo werd ze al gedraaid op het Nederlandse Radio 1 en 3FM, noemde de Volkskrant haar muziek hyperaanstekelijke indiepop, draaide DJ Hew Stephens haar muziek op BBC Radio 1 en heeft ze een cult hit op het fameuze Amerikaanse  college radio station KCRW.
 
The Grand East
Rock ’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium, met in het midden (en soms in het publiek) een frontman met de bezieling van een swingende predikant die zijn kerk voorgaat. Hij hitst het publiek op en neemt ze mee naar de wereld van The Grand East. Dat is de wereld van oneindige liefde voor muziek, die in dit geval bestaat uit de persoonlijke muzikale voorkeuren van alle vijf de bandleden. Dat maakt de sound van deze band uniek, met invloeden die via The Allman Brothers en The Doors naar Tom Waits en Captain Beefheart lopen. Live doen ze er altijd nog een schepje bovenop, als het kan. Maar ze kunnen ook terug schakelen, als het moet. Soms strak rechtdoor, soms uit de bocht. Soms over de snelweg, soms de toeristische route. Ze kunnen het overal. Ga ze zien, ga ze horen, het is alle moeite waard. The Grand East! 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?