Eerste steenlegging bakker Keurhorst in de zon

Woensdag 19 juli 2017

Door Gerard Oltmans

Door de weerdiensten was er veel donder en bliksem voorspeld en dat zou zich gaan ontladen tijdens de eerste steenlegging van de nieuwe bakkerij van Keurhorst. Maar de weergoden waren dit project gunstig gezind. De eerste steenlegging kon gewoon in alle rust doorgang vinden. Noa Courage legde de steen namens Courage architecten en Rosanne en Fleur Keurhorst namens opdrachtgever Bakkerij Keurhorst.

Wanneer de ‘eerste’ steen gelegd wordt op een stapel reeds geplaatste stenen roept dat vragen op. Wordt ‘eerste’ hier bedoeld in een soort rangorde als zijnde ‘de belangrijkste’? Een medewerker van Courage Architecten gaf hier duidelijkheid over: oorspronkelijk werd de eerste steen gelegd bij aanvang van het bouwwerk, meestal in de fundering. De steen die later geplaatst werd tijdens de bouw of bij de opening was meer ceremonieel bedoeld en vermeldde de naam van degene die de eerste steen gelegd had. In de loop van de tijd is het feitelijke eerste steen plaatsen verwaterd en is vervangen door een klap op een heipaal, een eerste betonstort of gewoon niet, dus.

Strak en open, dat was de wens van de opdrachtgever. Het proces van bakken en afwerken moest van de straat af zichtbaar zijn, kwaliteit werd getoond en mocht gezien worden. Hetzelfde gold voor de luxe appartementen. Grote verblijfsruimten, kookeiland, een gehele glasgevel naar het grote terras en een slaapkamer met een lichtstraat boven het hoofdeind. Wakker worden en samen naar de sterren kijken, hoe romantisch.

Staal en glas in een strakke vormgeving een kolfje naar de hand van Lars Courage van Courage Architecten. Als alles onder hetzelfde gunstige gesternte verder gaat zal de opening van de bakkerij begin november plaatsvinden. Ongetwijfeld met heerlijk openingsgebak.

Eerste steenlegging nieuwe Bakkerij Keurhorst op 19 juli 2017.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!