[VIDEO]’Eigenwijs Eigentijds Onderwijs’ thema Tegenlicht Meetup

Maandag 18 juni 2018

Door Redactie

Na het succes van de redelijk lastminute ingelaste editie ‘Zonnepanelen: een zucht of zegen‘, is het komende woensdag (20 juni) tijd voor weer een nieuwe Tegenlicht Meetup in het ACEC aan de Roggestraat 44. Dit keer met het thema ‘Eigenwijs Eigentijds Onderwijs‘.

De organisatie van de Tegenlicht Meetup maakte in samenwerking met Creating Heroes het bovenstaande aankondigingsfilmpje. ,,In Apeldoorn zijn zo’n 71 basisscholen, 19 vestigingen van voortgezet onderwijs en natuurlijk ook speciaal onderwijs”, meldt Wilco Westrik. ,,Daar gaan we het overhebben 20 juni, de toekomst van het onderwijs. Waarvan leren de leerlingen nou het meeste?

Voor de pauze nemen twee sprekers de bezoekers mee in hun gedachtenwereld over waar het onderwijs aan moet voldoen, wat er gemist wordt en waar sprake is van interessante nieuwe benaderingen. Zo geeft het Walhallab uit Zutphen ons een beeld hoe zij in hun onderwijsvorm leerlingen voorbereiden op de uitdagingen van hun toekomst.

Leerlingen zelf regie laten voeren over hun ontwikkeling? Wilma ter Riet van Innova zal ons vertellen hoe het Stedelijk Lyceum in Enschede met behulp van de Learning Portal van Kunskapsskolan hier invulling aan geeft.

De werkgroep Meetup055 nodigt geïnteresseerden uit om mee te praten. De inloop is vanaf 19.30 uur. Gratis tickets zijn te verkrijgen via Eventbrite.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Onderwijs

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!