EK Baanwielrennen legt het af tegen andere evenementen

Zondag 23 oktober 2011

Door Randy Gasper

 

Ik schrik me elke rot. De starter schiet namelijk ook steeds als de baanwielrenners de finish hebben bereikt. Logisch wel, maar ik was zelf nog niet eerder bij een groot wielerevenement geweest in ons eigen Omnisport. Hij verrast mij iedere keer. Het publiek is helaas niet uitgestroomd voor het EK Baanwielrennen. Het zijn vooral de wielerfans die er zijn. Teveel concurrentie van Roots in the Woods en zelfs de buurman haalt meer bezoekers naar zijn vlooienmarkt.

Als er de Nederlandse Kirsten Wild op de baan verschijnt, laat de redelijk volle eerste ring zich en masse horen. De echte fans zijn er dan ook echt om de sporters flink aan te moedigen. Als de Britse Laura Trott onze landgenote ruimschoots verslaat, gaan toch de handen op elkaar voor Wild.

Op het moment dat wij in de persruimte dit verslag schrijven, blijkt Wild op een derde plaats te staan. Nu wordt het ook bij onze verslaggevers toch wel spannend. Wel leuk dat plotseling voormalig Raborenner Leon van Bon de persruimte even in komt lopen. Ineens lijk ik toch niet meer zo klein.

De organisatie lijkt verder alles goed voor elkaar te hebben; wij van de pers krijgen alle medewerking, de mensen genieten en de renners – die het feestje toch maken – strijden hard voor die Europese titel. En de sfeer… De DJ gooit na elk startschot een beste beat er in, maar voor sfeer heb je toch echt een vol huis nodig. Bovendien spelen de Nederlanders geen rol van betekenis.

Foto’s: Robin van der Spek – D&R Fotografie

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!