EK Beachvolleybal: Apeldoorn moet nog even opwarmen

Dinsdag 3 juli 2018

Door Redactie

Met nog 12 dagen op de aftelklok op het Raadhuisplein, moet Apeldoorn toch echt nog even warm gemaakt worden voor het EK Beachvolleybal dat van 15 tot en met 22 juli gehouden wordt op het Marktplein in Apeldoorn. Want ondanks dat er al verschillende ‘opwarm-evenementen’ geweest zijn, is er nog weinig enthousiasme te bekennen.

,,Het is dat ik het toevallig gisteren ergens langs zag komen, anders was het volledig aan me voorbijgegaan”, meldt Romy van der Kolk (37). Ik wist wel dat het in Apeldoorn was en ik vind het ook echt wel een aanwinst voor de stad, maar ik ben er zelf helemaal niet mee bezig.” Ze denkt dan ook dat de marketing rond het evenement wel iets beter had gekund. ,,Vooral naar het jonge publiek toe. Bijvoorbeeld op het station is er bar weinig over te lezen.” Toch sluit ze niet uit dat ze even naar het Marktplein gaat tijdens het evenement. ,,Mocht ik tijd hebben, dan ga ik zeker graag kijken, want het is een super locatie.”

Ook Léon van der Linden (33) is nog niet bepaald opgewarmd voor het evenement. ,,Het is dat ik er via mijn familie wat over hoorde, maar ik wist er nog weinig vanaf. Het doet me niet zoveel en ik denk ook niet dat ik een kijkje ga nemen.” Hetzelfde geldt voor de 15-jarige Merel Beumer. ,,Ik vind het wel leuk dat het in Apeldoorn is, een stukje sport en cultuur hier, maar ik denk niet dat ik het ga kijken.”

Tijdens het EK Beachvolleybal nemen de 64 beste beachvolleybalteams van Europa het tegen elkaar. Er wordt gespeeld in 4 steden: Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht. Bekijk hier het hele programma.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!