Elissa, Anne en Jany uit Apeldoorn willen mooiste meisje van Gelderland worden

Maandag 17 februari 2020

Door Redactie

Tweel Light Zone (Martin van den Tweel)

Uit honderden aanmeldingen voor de verkiezing ‘Miss Beauty of Gelderland’ heeft een professionele jury 38 finalisten gekozen die eind maart strijden om dé titel. In totaal zijn er nog 3 Apeldoornse meiden over: Elissa, Anne en Jany. Ze vertellen over de contest en de dromen die zij hebben…

De deelneemsters doorliepen drie rondes, namelijk een voorstelronde, bikinironde en een Engelse vragen ronde. Na deze rondes zijn er uit heel Gelderland 19 finalisten gekozen voor Miss Teen of Gelderland 2020 (15 t/m 28 jaar) en 19 finalisten voor Miss Beauty en Miss Intercontinental of Gelderland (19 t/m 27 jaar).

Elissa van der Meer (16):

Finepixel.nl

Hoe ben je erop gekomen om aan deze contest mee te doen?

,,Op een dag kreeg ik een bericht via Instagram van Constance Kersjes (de Miss Teen of Gelderland winnares van vorig jaar) of het mij leuk leek om mee te doen aan de casting dag voor Miss Teen of Gelderland 2020. Ik moest daar even over nadenken, maar ik kende iemand die het jaar daarvoor had mee gedaan en het zag er superleuk uit, dus ik heb mij ingeschreven en wat foto’s erbij gestuurd. Een weekje later kreeg ik een bericht dat ik was uitgenodigd voor de castingdag. Tijdens de casting waren er zoveel meiden dat ik dacht dat ik geen enkele kans maakte. Iedereen zag er prachtig uit. Dit was een kans voor mij om allemaal nieuwe dingen te leren en een bijzondere ervaring te krijgen. Catwalk training, samen sporten, foto/videoshoots en nog zoveel meer. We krijgen zelfs de kans om geld op te halen voor de Linda Foundation. En we hebben van onze sponsors al super gave dingen gekregen. Ik ben blij dat ik de kans heb gepakt om mij in te schrijven, want het is het zeker waard.”

Heb je al ervaring in deze wereld?

,,Ik heb niet veel ervaring in deze wereld. Nogmaals, ik heb wel van te voren veel onderzoek gedaan en ik vind make up en fotoshoots super leuk. Ook keek ik vroeger altijd naar Runway-shows, dus ik heb al geleerd om goed op de catwalk te lopen. Ook kon ik al makkelijk lopen op hakken van 12 centimeter. En ik hou er gewoon van om in de spotlights te staan, dus dit was ook echt een wereld voor mij.”

Wie is je voorbeeld?

,,Mijn voorbeelden zijn Victoria Secret-modellen. Hoe deze vrouwen over de catwalk lopen is zo krachtig en vrouwelijk. De uitstraling die ze hebben is zo indrukwekkend, ik heb daar altijd naar opgekeken. En nu krijg ik de kans om tijdens die finale van Miss Beauty of Gelderland ook zo over de catwalk te lopen! Ook ben ik fan van een YouTuber/Instagrammer genaamd: Mylifeaseva… Ze maakt dezelfde soort filmpjes als ik en doet hele gave dingen in haar leven. Ook komt ze op voor de natuur. Zelf ben ik bezig met een project om de koralen te redden. Door de opwarming van de aarde gaan koralen dood en ik probeer aandacht te vragen om wat aan het probleem te doen. En mylifeaseva doet dat ook.”

Wat is je droom?

,,Mijn droom is om eerst deze competitie te winnen. Ik heb nu de kans gekregen om mee te doen en nu wil ik ook gewoon winnen. Dus ik ga voor de titel van Miss Teen of Gelderland. Ook wil ik later gaan presenteren op tv, maar om die droom waar te maken moet ik goed mijn best doen op mijn opleiding. Maar eerst dus de Miss Beauty of Gelderland competitie. Ik ben er erg mee bezig en probeer mijn sociale media goed in te zetten. Ook doe ik hard mijn best op de trainingsdagen en stel ik veel vragen.”

Wat als je wint?

,,Als ik zou winnen is dat een droom die uitkomt en ben ik superblij. Dan mag ik mijzelf Miss Teen of Gelderland 2020 noemen en daar zou ik dan best trots op zijn. Als ik dus win komen er nog meer leuke dingen aan en ga ik trainen voor Miss Teen of the Netherlands, maar zo ver is het nog niet…. Als ik niet zou winnen zijn het 8 geweldige weken geweest waar ik veel nieuwe mensen heb leren kennen en heel veel heb geleerd. En een prachtige finale heb beleefd voor een groot publiek in een mooi theater.”

Wat wil je anderen meegeven?

,,Doe hieraan mee of probeer het volgend jaar opnieuw als je al mee deed. Het is gewoon zo leuk een goed voor je confidence. Ik ben erg blij dat ik bij het team zit en heel misschien straks Gelderland mag vertegenwoordigen.”

Anne Brouwer (17):

Hoe ben je erop gekomen om aan deze contest mee te doen?

,,Ik vind het altijd erg leuk om modellenwerk te doen. Toen ik in een Instagram story van een finalist van 2019 een oproep zag, heb ik me bij haar gemeld. Ik zei dat het me erg leuk leek om te doen. Vervolgens heeft Tessa le Conge mij gescout via de insta dm. Ik heb mij toen meteen opgegeven. Zelf vind ik het super leuk dat ik finalist ben geworden. Meedoen doe ik dan ook, omdat Miss Teen het hele pakket is van wat ik leuk vind om te doen. Je mag op de catwalk lopen, je doet fotoshoots, je gaat sporten, je bent bezig met make-up en mode. Verder is het ook erg gezellig met de andere meiden. Het leek mij een ontzettend leuke ervaring en ik denk dat je er heel veel van leert.”

Heb je al ervaring in deze wereld?

,,Zoals ik al eerder zei heb ik wat modellenwerk gedaan. Zo heb ik bijvoorbeeld de Dutch Sustainable Fashionweek in Amsterdam gelopen. Ook heb ik al wat fotoshoots gedaan. Ook sta ik ingeschreven bij een modellenbureau.”

Wie is je voorbeeld?

,,Mijn voorbeeld is mijn oma. Mijn oma is bijna 85 en nog super fit. Helaas heeft ze wel kanker. Ondanks dat blijft ze altijd heel positief en is ze altijd aan het lachen. Model Romee Strijd vind ik ook erg cool. Zij is super mooi.”

Wat is je droom?

,,Mijn droom is van modellenwerk mijn werk te kunnen maken. Ik vind modeshow en fotoshoots onwijs leuk om te doen. Hier mijn werk van te kunnen maken, lijkt mij echt super gaaf. Iedereen is mooi en wilt zich er volledig voor inzetten. Iedereen heeft gelijke kansen.”

Wat als je wint?

,,Als ik zou winnen zou ik super blij zijn! Het traject waar je dan inkomt is wederom onwijs leuk. Als ik niet win, ben ik wel een ervaring rijker. Je leert hier heel erg veel van en het is super leuk. Ik zou absoluut door willen gaan met mijn modellenwerk.”

Wat wil je anderen meegeven?

,,Doe wat jij leuk vind om te doen. Laat je niet tegenhouden door andere en wees niet bang voor de mening van iemand anders. Iedereen zal altijd een mening hebben, positief of negatief. Ga er voor als jij iets wilt bereiken. Niet geschoten is altijd mis!”

Jany van Dooren (20):

Hoe ben je erop gekomen om aan deze contest mee te doen?

,,Mijn vriendin Janine heeft altijd gezegd dat ik me moest opgeven. Ik doe mee voor de leuke ervaring en je leert altijd wel weer iets nieuws in deze wereld.”

Heb je al ervaring in deze wereld?

,,Ik heb geen ervaring in de Missverkiezing-wereld.. Wel sta ik al sinds dat ik klein ben graag in de schijnwerpers. Ik heb ook in wat mooie tv-series mogen spelen, Bij Ron op de Camping op NPO3 speelde ik de dochter van Ron Boszhard.”

Wie is je voorbeeld?

,,Mijn voorbeeld is mijn oma.. ze kon prachtig zingen en ze leerde me zoveel.. En Chantal Janzen, omdat ze echt een multitalent is. Ze kan zoveel; presenteren, zingen, acteren, een eigen tijdschrift, noem maar op. Ja, dat zou ik ook wel willen allemaal haha..”

Wat is je droom?

,,Mijn droom is om een groot ZiggoDome te vullen met mensen die speciaal naar mijn show komen, of in een mooie bioscoopfilm spelen. Het liefst allebei, haha.”

Wat als je wint?

,,Ik zou super blij zijn en dankbaar dat ik dan de kans krijg om onze mooie provincie te vertegenwoordigen voor Nederland.  Mocht ik niet winnen, dan heb ik in ieder geval lieve mensen leren kennen en superveel mogen leren.”

Wat wil je anderen meegeven?

,,Durf jezelf te zijn, pas je niet aan voor anderen.. Wees trots op wie je bent en laat dat zien!”

 

De finale van de missverkiezing vindt plaats op zaterdag 28 maart 2020 in Theater de Hanzehof in Zutphen. De drie winnaressen van die avond gaan door in het Nederlandse traject om te strijden voor Miss Beauty of the Netherlands, en starten met een reisweek naar Frankrijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!