En daar heb ik helemaal geen zin in!!!

Woensdag 6 maart 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Jook, hoezo zijn we te lief voor Apeldoorn als promotie voor de stad? Volgens onze lieve vriendin moeten we de diepte in en het meer over ons zelf hebben. Kijk, en dat is natuurlijk een goede zaak.

Ik wil je zeggen dat ik mezelf weleens afvraag hoe goed ik met m’n energie omga. Ik merk steeds meer dat ik het energiepeil krijg van een bijna 60jarige, in plaats van een 22 jarige jonge hond. Kijk Jook, ik ben overal te vinden maar blijf nooit te lang meer hangen. En als het eens laat wordt dan moet ik daar de dagen erna rekening mee houden dat ik mezelf doseer.

Ik heb erg genoten van de verjaardag van je dochter. En gaaf dat we met elkaar de Harlem-shake hebben gedaan. Ik hou wel van gek doen natuurlijk en het liefst met een “duckface” gezicht. Ach, gekkigheid is mij op het lijf geschreven maar dat herken jij vast en zeker toch?

Gelukkig zie ik de zon wel schijnen, maar af en toe kan ik me druk maken over allerhande zaken die ik toch niet kan beïnvloeden. Het is dus maar beter me hier niet druk om te maken. Ik heb geen zin om afhankelijk van de gunsten van een ander te zijn en een soort bruinwerker te moeten worden om me in de picture te laten schijnen. Dus voor mij geen pogingen om perse in ‘de Eigen’ te komen of een stom gezicht te trekken als ondernemer. Dat vind ik zo’n flauwekul zaken. Het leidt tot niets en is super vervelend vind ik.

Relaties Jook, daar gaat het om. Vrienden zoals jij waar je bij kunt uithuilen, lachen en balen. Dat is wat mij betreft het echte netwerken. En niet alleen maar visitekaartjes uitruilen en lachend veinzen. Ik wil en ben geen ondernemersdildo maar een fotograaf die de echtheid wil vastleggen. Ik neem mezelf voor om alleen maar zaken te ondernemen die mijn hart raken. Het zijn wel zaken die ik nu beter op me in laat werken na mijn prostaatkanker periode. Niet emotioneel labiel maar wel emotioneler. Ik lijk wel een vrouw in mijn reageren. Jook, laten we ons nooit ringeloren door anderen die het beter weten en ons hun wil op willen laten leggen. Daar heb ik helemaal geen zin in en ik denk dat jij daar ook een mening over hebt.

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!