En toen was de Borreldood…

Zaterdag 17 september 2016

Door Redactie

Het is klaar. Over en uit. Na 100 edities werd vrijdagavond 16 september officieel afscheid genomen van een tijdperk. Elke 3de vrijdag van de maand was er weer een Borrelnood, elke keer op een andere locatie, maar vanaf nu niet meer. De borrel is dood… al was deze laatste editie verre weg van dood.

Het was een groot feest, nummer 100 van de Borrelnood, oftewel de Borreldood. Iets na half 5 vertrok het bestuur van de Borrelnood en nog een aantal belangstellenden in een rouwstoet vanaf het Caterplein, waar bij Loca de eerste borrels gehouden werden, richting het laatste feestje bij een loods achter de Nettenfabriek. Met tussen hen in een kist met briefjes erin met daarop herinneringen van Borrelnood-bezoekers. En voorop uitvaartbegeleidster Marinka de Haan.

Na een paar uur borrelen was het tijd voor het officiële afscheid. Na een openingswoord van Marinka mocht wethouder Detlev Cziesso afscheid nemen en tenslotte was het de beurt aan voorzitter Renee Krijgsman. Maar eigenlijk startte daarna het feest pas echt. De bezoekers, van het eerste uur maar ook nieuwe die nu pas weten wat ze al die tijd hebben gemist, genoten van verschillende dj’s, de band Boutique 7 en Sax with the DJ. Een zinderend afscheid. Twee jonge ondernemerers uit Klarenbeek vonden het jammer dat het nu afgelopen is en hopen op nieuwe initiatieven, anderen vinden het wel goed zo en weten zeker dat er wel weer iets anders komt, creativiteit laat zich niet binden. Het bestuur van de Borrelnood blijft bestaan en heeft aangegeven wel open te staan voor eventuele nieuwe ideeën of initiatieven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Borrelnood

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!