Energievriend helpt deze winter Apeldoorners met hun rekening

Donderdag 2 december 2021

Door Redactie

Pixabay, ri

Met de stijgende prijzen van gas en licht, met daarnaast nog steeds de gevolgen van de coronacrisis, kan het lastig zijn om elke maand rond te komen en je energierekening te betalen. Vervolgens uitzoeken hoe je het wel kan betalen, is een uitdaging. Daarom start energiecoöperatie deA een nieuw project, namelijk de Energievriend. De aankomende maanden gaat de Energievriend 50 bewoners van Apeldoorn helpen met hun energierekeningen. “Dit project is allereerst bedoeld om bewoners, die het zwaar hebben door hun energierekening, te helpen om hier grip op te krijgen”, legt Henk Schukken van deA uit.

Energievriend

“Na de 1e kennismaking gaan de bewoner en de energievriend samen aan de slag om hier ook daadwerkelijk wat aan te doen”, vertelt Henk verder. “Met tips en gratis materialen kan het energie besparen beginnen.” Daarnaast zal er elke week een kleine oefening zijn om met een specifiek onderdeel aan de slag te gaan. De hoop is dat dit project de winter voor mensen iets makkelijker kan maken. De Energievriend helpt, vanaf nu tot en met maart, 50 Apeldoorners met hun energierekening. Het project voert deA uit voor de gemeente Apeldoorn en met behulp van Budgetbeheer, Centenkwesties, Humanitas en Schuldhulpmaatjes.

Als je een te hoge energierekening hebt en daardoor in de problemen komt, dan kan je jezelf hier aanmelden voor de Energievriend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!