Ernstig ongeval tussen meerdere vrachtwagens

Maandag 11 juni 2018

Door Luciano de Graaf

Een ernstig ongeval op de A12 bij Arnhem zorgde vandaag, maandag 11 juni, voor een grote inzet van de hulpdiensten. Omstreeks 11.35 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer in Arnhem, er zou een aanrijding zijn geweest tussen vier vrachtwagens.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, politie, brandweer, ambulance maar ook een traumahelikopter landde op de snelweg welke helemaal was afgesloten.

De brandweer schaalde op naar middel Hv waardoor er een hulpverleningsvoertuig en een extra blusvoertuig ter plaatse kwamen. Een van de vrachtwagenchauffeurs raakte ernstig gewond en heeft zo’n 45 minuten bekneld gezeten in zijn vrachtwagen, twee andere chauffeurs zijn ook gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

De weg raakte door de chaos compleet geblokkeerd, waardoor het verkeer in de omgeving maandag volledig vastloopt. Het getroffen deel van de A12 richting Duitsland is vermoedelijk tot 20.00 uur dicht, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De wegbeheerder adviseert om te rijden via de A50, A15 en A325. In de richting van Utrecht wordt verkeer over de vluchtstrook geleid. Om het ingesloten verkeer erlangs te laten, haalt Rijkswaterstaat de vangrail eruit.

Update

De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Ongeval

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!