Eten, muziek en de zon op het Zwitsal; een perfecte combinatie.

Maandag 21 mei 2018

Door Gerard Oltmans

Een bijzonder geslaagd Pinksterweekend voor de bezoekers van de Keuken Karavaan op het Zwitsalterrein. Het blijft natuurlijk een prima locatie voor dit soort evenementen. Maar als de zon schijnt kan er eigenlijk niets meer stuk. Goed bereikbaar voor fietsers en makkelijk parkeren voor de ‘anderen’. Ook geen gedoe met munten maar contant afrekenen, of pinnen natuurlijk. Hoe makkelijk wil je het hebben.

Hangplekken, zitplekken of gewoon in het gras. Alhoewel SOAP nog niet open was, was ’the beach’ afgeladen vol. Als dit de toekomst wordt voor deze plek beloofd het nog wat. Alsof je op het strand van Bloemendaal was; kinderen die een nieuwe vorm van ingraven hadden ontdekt. Ouders met elkaar, biertje, wijntje of fris, gezellig hangen en kijken naar anderen.
Je merkt overigens dat de nieuwe formule aanspreekt, meer doe-dingen voor de kinderen en het ‘Food’ op kidsniveau aangepast.

Wat ik overigens minder charmant vind is dat het glas voor 2 euro gekocht moet worden, maar niet inwisselbaar is.  Je mag het de volgende keer weer gebruiken maar wie neemt zon plastic glas weer mee? Snelle winst dus. Kostendekkend had me redelijker geleken. Er was ook info te krijgen over het glasvezelnet; slim. Jong publiek heeft meestal belangstelling voor snel internet en vernieuwingen.

Waarom het Tiny House op dit soort Zwitsal evenementen niet aan sponsoring, ledenwerving en publiciteit doet lijkt mij een telkens gemiste kans. Zitje en BBQ buiten op het terras en ze komen vanzelf nieuwsgierig kijken. Goh, wat is dit? Moet je eens kijken hoeveel fietsen er geparkeerd staan.

Keukenkaravaan op het Zwitsalterrein, 19 – 21 mei 2018.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

SOAP Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?