Even (g)een ijsje halen

Dinsdag 17 oktober 2017

Door Gerard Oltmans

Het was even zoeken gisteren, maandag 16 oktober, naar een lekker ijsje. Gesloten, tot ziens in maart of in november met de oliebollen. En door ging de zoektocht…… Gelukkig waren daar van Swoll en Talamini en kon men in de rij voor een heerlijk ijsje. Tja, dan kun je ook gelijk reclame maken dat je al 125 jaar bestaat.

Ze hebben ongetwijfeld het weerbericht gelezen. Een weerbericht dat er een jaar geleden nog heel anders uitzag. Waar het overdag zo’n 24 graden was gisteren, de warmste 16 oktober ooit, en ’s avonds hoefde er zelfs nog geen jas aangetrokken te worden, zien we hieronder hele andere temperaturen uit 2016:

Op 16 oktober werd het in het zuiden van het land boven de twintig graden, met in Maastricht met 20,8 °C de hoogste temperatuur deze maand. In De Bilt werd het die dag 18,8 °C.

Het zachte weer werd op de 17e alweer verdreven door een lagedrukgebied dat vervolgens op 18 en 19 oktober over het land trok en onstuimig weer veroorzaakte. Daarna keerde het rustig herfstweer terug, maar koelde het opnieuw in heldere nachten flink af. Op 23 oktober werd in Woensdrecht de laagste temperatuur van deze maand geregistreerd: -2,3 °C.

KNMI oktober 2016

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!