Even voorstellen: stagiair Tim Uilen

Maandag 1 februari 2021

Door Redactie

Eigen foto

Als Apeldoorn Direct werken we met een team van vaste redactieleden. Denk aan verslaggevers en fotografen. Daarnaast hebben we regelmatig stagiaires die met ons meedraaien. Zo was daar de afgelopen tijd Amrutha Mol; haar naam heb je vast en zeker eens langs zien komen. Vanaf vandaag, maandag 1 februari, loopt de 20-jarige Tim Uilen stage bij ons. Momenteel volgt hij de opleiding Mediaredactie op het Aventus aan de Laan van Mensenrechten. Tim stelt zichzelf even voor, want je gaat de komende tijd veel van hem horen op Apeldoorn Direct.

Hoe kwam je bij Apeldoorn Direct terecht voor je stage?

“Tijdens mijn opleiding hebben we genoeg artikelen moeten schrijven en tijdens het zoeken naar informatie ben ik meerdere keren bij de site van Apeldoorn Direct terechtgekomen. De vacature zag ik op de website van Internetbureau Max, dus toen heb ik gelijk gesolliciteerd. Ik wil de aankomende periode mijn redactionele vaardigheden verbeteren en daar lijkt Apeldoorn Direct me een goede plek voor.”

Heb je al eens eerder stage gelopen?

“Ja, tijdens mijn 2de leerjaar. Toen heb ik een half jaar meegelopen bij de marketing en communicatie afdeling van Aventus. Ik ben veel bezig geweest met video, editen en fotografie. Ook heb ik tijdens deze periode veel gewerkt met andere bedrijven aan verschillende producties voor social media. Tijdens deze stage bij Apeldoorn Direct, wil ik me dus meer focussen op het redactionele gedeelte.”

Wat trekt je aan de journalistiek/mediaredactie?

“De dingen die je leert. Zowel binnen het beroep, zoals het schrijven van artikelen en het maken van video’s, maar ook daarbuiten met de dingen die je meemaakt. Je ontmoet nieuwe mensen en zo krijg je weer nieuwe informatie of inzichten. Met artikelen of video’s kan je heel creatief zijn en ik vind dat een mooie manier om je boodschap te leveren.”

Welke onderwerpen lijken je leuk om over te schrijven?

“Dat hoop ik tijdens deze stage nog een beetje te ontdekken. Ik heb namelijk niet een onderwerp dat er bij mij bovenuit steekt. Door iets te doen kom je er altijd wel achter of je het leuk vindt of niet. Hopelijk kan ik zo mijn favoriete onderwerp vinden en daar dan mee bezig gaan.”

Hoe zou je jezelf omschrijven?

“Iemand met een uitgaande persoonlijkheid en een goed gevoel voor humor. Serieus wanneer je serieus moet zijn, anders soms niet. Iemand waarbij je erg je best moet doen om hem boos of geïrriteerd te krijgen. Fan van voetbal, formule 1 en rockmuziek.  ”

Wat zou je willen leren de komende maanden?

“Ik zou meer over Apeldoorn willen leren en weten. Wat er allemaal gaande is, wie er allemaal wonen en waar mensen over denken. Daarnaast zou ik graag mijn redactionele vaardigheden verbeteren en ik denk dat deze combinatie heel goed past bij de stage.”

Wat zou je graag eens willen doen nog op journalistiek/mediaredactie-gebied?

“Iets met Amerikaanse politiek. Sinds de verkiezingen van 2016 heb ik de politiek in Amerika veel gevolgd. Als mijn vrienden iets over Amerika of de politiek in het land willen weten, dan komen ze vaak direct naar mij. Meedoen aan de verslaggeving van een verkiezing zou mij heel leuk lijken.”

 

Wil jij ook een journalistieke/redactionele stage lopen of onderdeel uitmaken van het redactieteam van Apeldoorn Direct? Vul dan het onderstaande formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!