Even voorstellen: stagiaire Amrutha

Dinsdag 8 oktober 2019

Door Redactie

Misschien heb je de afgelopen maand de naam ‘Amrutha Mol‘ al eens langs zien komen als auteur van verschillende artikelen op Apeldoorn Direct. Wie ze is? Amrutha (20) is onze stagiaire. Deze enthousiaste leergierige Apeldoornse vertelt over de stage en wat ze wil leren de komende tijd.

Welke opleiding doe je?

,,Ik volg de opleiding mediaredactie op het Cibap, vakschool voor verbeelding in Zwolle. Momenteel loop ik mijn derdejaars stage bij Apeldoorn Direct. Op een zonnige middag kwam ik in gesprek met Max Dammers, uitgever van Apeldoorn Direct. Via Max ben ik bij Apeldoorn Direct terecht gekomen.

Heb je al eerder stages gelopen?

,,Ik heb in het examenjaar van de middelbare school stage gelopen bij freelance journaliste Chantal Zwaag. In het tweede leerjaar heb ik stage gelopen bij Omroep Gelderland, daar heb ik voornamelijk leren werken in Adobe InDesign en Adobe Premiere Pro. Bij Apeldoorn Direct wil ik me meer focussen op het leren van verschillende interviewtechnieken en manieren van content maken.”

Wat vind je er tot nu toe van hier?

,,Tot nu toe vind ik mijn stage bij Apeldoorn Direct erg uitdagend, ik leer elke dag nieuwe dingen bij. Van verschillende interview technieken tot aan het editten van video’s. Ik krijg de kans en tijd om te leren wat ik zelf wil leren en daarnaast word ik uitgedaagd om zelf nieuws te vinden en te verwerken, zoals in het artikel over Baboe en Snackcorner de Eendracht. Het allerleukste vind ik het verslag leggen op locatie, het ontmoeten van nieuwe mensen geeft mij inspiratie.”

Wat verwacht je te leren?

,,Mijn stage loopt van september tot en met januari, maar ik hoop nu al dat ik zou kunnen blijven daarna, omdat ik het schrijven enorm leuk vindt. Ik zou hier graag de basis willen leren van content SEO en me verder willen verdiepen in politieke verslaggeving. Ik ben al een paar keer bij de Politieke Markt in Apeldoorn geweest en ik vond het heel interessant om te zien hoe de Apeldoornse politiek over bepaalde zaken denkt, zoals over Westpoint en vuurwerkvrije zones. Gelukkig heb ik een aantal collega’s die mij hierin wegwijs kunnen maken.”

Heb je al wat geleerd?

,,Jazeker! Om een productieve planning te maken op prioriteit en het verwerken van interviews. In mijn eerste stage week heb ik een heel leuk interview gedaan met Doeshka Vrede van Mischkin. Daarnaast ben ik al een paar keer naar de Tegenlicht Meetup Apeldoorn geweest, waaronder de bijeenkomst over schonere energie en de editie over Smart City. Kortgeleden heb ik kunstenares Suzan Drummen mogen interviewen over haar werk in de parkeergarage van winkelcentrum Anklaar. Dat inspirerende gesprek heeft ervoor gezorgd dat ik de klus met veel plezier heb afgerond. Eigenlijk vind ik de meeste klussen wel leuk, sommige hebben alleen wat meer uitdaging in zich, maar daar deins ik niet voor terug.”

 

Wil jij ook stage lopen of onderdeel uitmaken van het redactieteam van Apeldoorn Direct? Vul dan het onderstaande formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!