Evita, de musical in Orpheus

Zaterdag 1 december 2018

Door Pedro Waldenaar

Nederland heeft Sint Nicolaas (nog wel) en Argentinië heeft Evita Perón. In het grande Theater Orpheus zijn de cast van de musical Evita een aantal dagen neergestreken. In een bomvolle Hanoszaal zijn we getuige hoe het dorpsmeisje Evita zich opwerkt tot de belangrijkste vrouw van Argentinië tussen 1946 en 1952. Evita Perón was geliefd onder de armen door haar liefdadigheidswerk, maar gehaat onder elite vanwege haar geringe komaf.

Vanaf het begin roept de musical duistere gevoelens op: de militairen, die de macht hebben in Argentinië, Evita die zich op sluwe wijze naar boven werkt om uiteindelijk als presidentsvrouw te eindigen: het is knap werk van de regisseur om meteen vanaf het begin de juiste sfeer neer te zetten. De zang, de dans, het decor, de hoofdrolspeelster Brigitte Heitzer en René van Kooten als aangever zetten in een hoog tempo een vlotte voorstelling neer, die daardoor geen moment verveelt. Voor je het weet is de avond al weer voorbij.

En dan zit je in de foyer, denk je terug aan de voorstelling en ontdek je dat je toch nauwelijks geraakt bent; dat er weinig tot geen moment was dat er emotie was. Wellicht kwam dit ook door het harde geluid, waardoor met enige regelmaat de zang schel overkwam en flarden van tekst verloren gingen.

Wij vieren volgende week Sint Nicolaas en u kunt nog vanavond (zaterdag 1 december) naar de musical Evita in Orpheus. Zeker een aanrader voor liefhebbers van musicals.

Orpheus, 30 november 2018

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!